Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Μύρισε Άνοιξη ...μύρισαν εκλογές;

Αμέσως μετά τις γιορτές, με σύντομη δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Μανουσιάδης δηλώνει ότι αποχωρεί από την παράταξη του "άλλου δρόμου" της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος, χωρίς να διευκρινίζει το είδος των πολιτικών διαφωνιών που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Αναμένεται η  δήλωση ανεξαρτητοποίησης  στο δημοτικό συμβούλιο.
 Επιπλέον, ενημερώνει ότι δεν σταματάει η ενασχόληση του με τα κοινά, αλλά θα συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Στη δήλωση αναφέρει: "Φίλες και φίλοι, Θα ήθελα να σας ανακοινώσω την ανεξαρτητοποίηση μου από την Δημοτική Παράταξη της Διοίκησης. Θα συνεχίσω πλέον ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος. Αύριο θα καταθέσω και επίσημα στο πρωτόκολλο του Δήμου την σχετική δήλωση."

Είναι ο δεύτερος δημοτικός σύμβουλος, μετά την αποχώρηση του αντιδημάρχου Γ. Φωτάκη,  που φεύγει από την παράταξη του δημάρχου και είναι σημαντική απώλεια  για τη δημοτική κίνηση "άλλος δρόμος".
 Ο Μπάμπης Μανουσιάδης ήταν ιδρυτικό μέλος, μέλος της ομάδας πρωτοβουλίας που έφτιαξαν την αρχική διακήρυξη και ο πρώτος σε σταυρός δημοτικός σύμβουλος του "άλλου δρόμου".
Ο ίδιος μία ακόμη φορά είχε ανεξαρτητοποιηθεί, όταν είχε εκλεγεί με την παράταξη του προηγούμενου δημάρχου πάλι με πολλούς σταυρούς. Στη διάρκεια της θητείας ως μέλος του "άλλου δρόμου"  δεν είχε αναλάβει κάποια θέση ευθύνης στη διοίκηση του δήμου.

Οπωσδήποτε, η ανεξαρτητοποίηση σηματοδοτεί εξελίξεις. 
 15 μήνες, περίπου,  πριν τις εκλογές διαμορφώνεται ένα καινούργιο πολιτικό τοπίο στον δήμο Κερατσινίου -Δραπετσώνας  και σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια.