Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Κερατσίνι

Το πρόγραμμα για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις έχει ως εξής: 

· Σάββατο 10/02/2018,
- στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κύπρου.  
Η κλόουν σφυριχτρούλα έρχεται στην πόλη μας!  Μουσική σε αποκριάτικους ρυθμούς, μουσικοχορευτικοί διαγωνισμοί με δωράκια στους νικητές, μαλλί της γριάς για όλους σε διάφορα χρώματα, μαγικά, παιχνίδια και πολλά ακόμα σε ένα δίωρο πάρτι για παιδιά και για όσους αισθάνονται παιδιά.
- στις 10:30 το πρωί, στην οδό Παύλου Φύσσα.
Καρναβαλιστές του Καλλιτεχνικού οργανισμού «Μορφές έκφρασης»
Η ομάδα καρναβαλιστών με αφετηρία τη διασταύρωση των οδών Π. Φύσσα και Λεωφ. Σαλαμίνος, μας παρασύρει σε μια ανέμελη και χαρούμενη αποκριάτικη παρέλαση για να τραγουδήσουμε παλιά αποκριάτικα τραγούδια αλλά και να χορέψουμε το γαϊτανάκι που στήνεται σε διάφορα σημεία. 
Μουσικοί, ηθοποιοί, γκάιντες, κλαρίνα, κιθάρες, νταούλια, μας προ(σ)καλούν σε μια παρέλαση… αλλιώς.  

Κυριακή 11/02/2018, στις 11 το πρωί, στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας.
Αποκριάτικο παιχνίδι.
Επειδή οι απόκριες θέλουν… τα παιχνίδια τους, σε συνεργασία με το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στήνουμε στο αίθριο του πρώην Δημαρχείου Δραπετσώνας μία παιχνιδούπολη. Παίζουμε ομαδικά παιχνίδια, κατασκευάζουμε χαρταετούς και μάσκες, στήνουμε γαϊτανάκια και βέβαια χορεύουμε σε αποκριάτικους ρυθμούς


Σάββατο 17/02/2018 από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα,
 «Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού» σε συνεργασία με την Ένωση Κρητών Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Το Αρκάδι». Θα ακολουθήσει απονομή στο νικητή καθώς και αποκριάτικο πάρτι στις 6 το απόγευμα, στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας.

· Κυριακή 18/02/2018 στις 8 το απόγευμα, στην Πλατεία Κύπρου.
Συναυλία με την Πέννυ Μπαλτατζή.
Το κορίτσι με τη βελούδινη φωνή που είναι από εξωτικό χαρμάνι μας παρασύρει σε ξέφρενους, γεμάτους πάθος ρυθμούς, με τραγούδια από το καινούργιο της single «Στην Τρούμπα στην Καστέλλα», τραγούδια του Πλέσσα και της Γιοβάνας και λαϊκά κομμάτια.
 


· Καθαρά Δευτέρα 19/02/2018, στις 10 το πρωί, στο Σελεπίτσαρι και στα Λιπάσματα.
Γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα, πετάμε τον χαρταετό σε δύο μεγάλα πάρκα τους δήμου μας, με άφθονη παραδοσιακή λαγάνα και χαλβά, μουσική, τραγούδι, γλέντι και χορό.