Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

«Ένα σχολείο διηγείται»

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί, στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, θα βραβευτούν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Σχολεία Β΄ Ευκαιρίας απ’ όλη την Ελλάδα και την ομογένεια, που έλαβαν και αυτό τον χρόνο μέρος στον διαγωνισμό με εξαιρετικές δημιουργίες των μαθητών.
Με ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοϊστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις, οι μαθητές αφηγήθηκαν την ιστορία του σχολείου τους, άλλοτε με συγκινητικό τρόπο, άλλοτε με χιούμορ, μα πάντα δείχνοντας την αγάπη τους στο σχολειό τους και στους δασκάλους τους.

Τα παιδιά βρίσκονται στο επίκεντρο στην τελετή απονομής βραβείων του 4ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού, με θέμα «Ένα σχολείο διηγείται», που διοργανώνουν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
  Από τη Νέα Υόρκη έως τις Καλυθιές Ρόδου, από το Κερατσίνι ως το Ισραηλιτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης μέχρι το Κορδελιό, την Πέλλα, το Βελβεντό, τη Χαλκίδα, το Μοσχάτο κι άλλες γωνιές της Ελλάδας, οι μαθητές έδειξαν ταλέντο και ευαισθησία.

Στην τιμητική επιτροπή μετέχουν άνθρωποι όπως η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, η σκηνοθέτις Ραφίκα Σαουίς, η συνθέτις Αφροδίτη Ραϊκοπούλου, η επιστήμονας των διαστημικών ταξιδιών Ολυμπία Κυριοπούλου κ.ά.

Μια μικρή γεύση από τις δημιουργίες των παιδιών: