Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

«Ανθρωποι - χρώμα + σίδερο 10» στο εργοστάσιο «Καχραμάνογλου»

 Την Παρασκευή τα εγκαίνια της έκθεσης «Ανθρωποι - χρώμα + σίδερο 10»

Από την Παρασκευή 13 Οκτώβρη, στις 19.30, που θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια, το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο υφασμάτων «Καχραμάνογλου» (Κωνσταντινουπόλεως 51, Κερατσίνι) παίρνει ζωή και φιλοξενεί την έκθεση εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας, το οποίο έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα σημαντικό πολιτιστικό και όχι μόνο γεγονός και συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα έργα εκατοντάδων καλλιτεχνών. 
Την έκθεση διοργανώνουν οι: Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών Πέρα(σ)μα, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, ο Φοιτητικός Σύλλογος Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, η ΕΛΜΕ Πειραιά και η Λαϊκή Επιτροπή Δραπετσώνας - Κερατσινίου.

Φέτος, συμμετέχουν με έργα τους 240 καλλιτέχνες και όπως σημειώνεται στο κάλεσμα: «Πάνω από 200 εικαστικοί καλλιτέχνες κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, επιστρατεύουμε τη γνώση, το συναίσθημα, την τέχνη μας και δημιουργούμε καλλιτεχνικό έργο, εμπνεόμενοι από την εργατική τάξη και τους αγώνες της, απευθυνόμενοι σε αυτή. Αφουγκραζόμαστε την όξυνση της κοινωνικής κατάστασης στη χώρα μας, τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, το ενδεχόμενο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, το ζήτημα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς που συνεπάγεται, και με κεντρικό θέμα της έκθεσης ΠΟΛΕΜΟΣ και ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ, δίνουμε το στίγμα μας.

Aντιπαλεύουμε την "αποδοχή" της φρίκης του πολέμου και διακηρύσσουμε την αλληλεγγύη στους λαούς που χύνουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Παίρνουμε θέση και καταδικάζουμε τους άδικους πολέμους, βροντοφωνάζουμε για τους αδικοχαμένους μετανάστες του Αιγαίου, τα χιλιάδες θύματα του πολέμου, καταδικάζουμε τον εθνικισμό - φασισμό».
Ακόμα, αυτές τις μέρες θα ξεδιπλωθεί και ένα πρόγραμμα παράλληλων δραστηριοτήτων που θα περιλαμβάνει συναυλίες, θέατρο, εικαστικό εργαστήρι για παιδιά, καθώς και πολλές κι ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Σάββατο 14/10, στις 19.00, συζήτηση με θέμα «Η στάση του εργατικού κινήματος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο», και στις 21.00, μουσική βραδιά με αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι.

Κυριακή 15/10, στις 20.00, θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα της Λαϊκής Επιτροπής Κορυδαλλού, και στις 21.00, συναυλία με τους Razones P.L. «Λόγοι για να παλέψεις» και με τους Τhe Worksongs Project με «Τραγούδια της δουλειάς απ' όλο τον κόσμο». Την ίδια μέρα, από τις 11.00 έως τις 13.00, θα πραγματοποιηθεί παιδικό εικαστικό εργαστήρι.

Ωρες λειτουργίας (καθημερινά): 12.00 - 21.00
Λεωφορεία για την έκθεση: Β18 από Μενάνδρου - Ομόνοια, 820 & 848 από Μετρό «Αιγάλεω», 843 από Πειραιά (σταθμός ΗΣΑΠ) 




Πρόσβαση :   Λεωφορεία για το χώρο

Από Ομόνοια: Β18 (από Μενάνδρου) – Μέσω Πέτρου Ράλλη –στάση Νερό

Από Μετρό Αιγάλεω:
820, στάση Σχολείο
848 (τοπικό), στάση Σχολείο

Από Πειραιά:
843 (Σταθμός ΗΣΑΠ) -στάση Ταμπούρια
824,825,826 -στάση Χαλκηδόνα
871, μέσω Εθν. Αντιστάσεως - στάση Χαλκηδόνα
περισσότερα εδώ