Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ανάκληση της υπουργικής απόφασης ζητά ο "άλλος δρόμος"

Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών «Άλλος Δρόμος», καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας να δώσει άδεια εμπορίας μαζούτ στην εταιρεία Oil One.
Το Υπουργείο λειτουργώντας με τον παλιό κακό τρόπο κατακαλόκαιρο και χωρίς να ενημερώσει την δημοτική αρχή, νομοθέτησε σε βάρος της πόλης.

Ο λαός της πόλης μας και η Δημοτική Αρχή αγωνίστηκε και επέβαλλε η περιοχή της παραλιακής ζώνης των Λιπασμάτων να αποκτήσει νέες χρήσεις γης και να αναπλαστεί προς όφελος των κατοίκων. Σε αυτή την κατεύθυνση, η παρούσα κυβέρνηση νομοθέτησε σχετικά με την περιοχή των Λιπασμάτων τον Νοέμβριο του 2015.

Όμως, ο σημερινός υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της κυβέρνησης, αντί να κινηθεί στην κατεύθυνση της απομάκρυνσης απ’ την περιοχή των εργοστασίων, φαίνεται να εξυπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και βοηθάει στην επέκταση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση την άμεση ανάκληση της υπουργικής απόφασης και την έναρξη των διαδικασιών για τηναπομάκρυνση της Oil One και του τσιμεντάδικου.

Δηλώνουμε ότι με όλες μας τις δυνάμεις και μαζί με τους κατοίκους της πόλης, δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει χρόνια πίσω.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η ανάπλαση της βιομηχανικής περιοχής σε όφελος των πολιτών ξεκίνησε και κανείς δε θα μπορέσει να το σταματήσει.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες μας να παραστούν στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας.

Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη για να βάλουμε στοπ σε ό,τι καταστρέφει το περιβάλλον και την υγεία μας, σε ότι υποβαθμίζει την περιοχή μας και καταστρέφει το μέλλον των επόμενων γενεών.