Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Κεκτημένη ταχύτητα; Ισχύει;

Σε μια ανακοίνωση των ΚΟ Κερατσινίου-Δραπετσώνας του ΚΚΕ με θέμα τις εξελίξεις στο χώρο των λιπασμάτων, ο Μάνος, φίλος και "ειδικός" για "τα δραπετσωνίτικα θέματα", αλλά και για τις ανακοινώσεις κομμάτων (τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις), εντόπισε στο κείμενο μία "πρόταση φωτιά" που μέσα στο πανικό των ημερών κανένας δεν σχολίασε, αν και είδε- διάβασε την ανακοίνωση. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση, ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρεται ότι:
 "· Η άδεια λειτουργίας των εγκαταστάσεων της Oil One (Μελισσανίδης), ανανεώθηκε πριν ένα χρόνο επί των ημερών τους."
Ισχύει; Κεκτημένη ταχύτητα; Είναι λάθος; Είναι θέμα διαδικαστικό; Τι θέλει να πει ο...;

Απόσπασμα από την ανακοίνωση: <Τα γεγονότα που εκθέτουν κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), Περιφέρεια (ΣΥΡΙΖΑ) και Δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ), είναι συγκεκριμένα:
· Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, που πλέον ανήκει στο κινέζικο μονοπώλιο της COSCO, εξέλιξη που συνοδεύεται από επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων στο λιμάνι.
· Δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα εξακολουθούν να έχουν περιορισμένη πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο.
· Δεν αναιρείται το ότι μια σειρά δραστηριότητες που προωθούνται τώρα από τη δημοτική αρχή, θα γίνουν υπόθεση αξιοποίησης τους από ιδιώτες. Δεν αναιρείται ότι σε μια πορεία οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν πάλι ανταποδοτικά την πρόσβαση σε μια σειρά υποδομές που δημιουργούνται.
· Πιο ειδικά, ο δήμος έχει από καιρό μια τοποθέτηση που στην πράξη αποδέχεται το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς στα λιπάσματα, καθώς πρακτικά κάνει λόγο για αγορά της έκτασης που ανήκει στην Εθνική Τράπεζα.
· Η άδεια λειτουργίας των εγκαταστάσεων της Oil One (Μελισσανίδης), ανανεώθηκε πριν ένα χρόνο επί των ημερών τους.
· Σε τελική ανάλυση η γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης, που μέρος της εξειδικεύεται από περιφέρεια και δήμο χειροτερεύει τους όρους δουλειάς και ζωής της εργατικής τάξης, της εργατικής λαϊκής οικογένειας.>
ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ