Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος;

Νωρίς - νωρίς, 2,5 χρόνια πριν τις εκλογές, η Δημοτική Αρχή και η παράταξη «άλλος δρόμος» μπήκαν σε προεκλογική διάταξη. 

Με την εφημερίδα του δήμου, «Πόλις», στην αγκαλιά βγήκαν στους δρόμους, την μοίρασαν ενημέρωσαν τους δημότες και φωτογραφήθηκαν, για την σχετική ανάρτηση στο fb(!), κοντά σε έργα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο! 
Το τελετουργικό όλης αυτής της κίνησης βεβαίως μπορεί να χαρακτηριστεί ως περιοδεία ενημέρωσης, αλλά παράλληλα είναι και άτυπο  ξεκίνημα μιας μακράς προεκλογικής περιόδου η οποία θα έχει πολλά "επεισόδια".

Η ομάδα δημοτικών συμβούλων και μελών του «άλλου δρόμου» πέρασε και από τη νέα πλατεία στη Δραπετσώνα, την ιστορική «πλατεία Βούρλων», όπως ελπίζουμε να ονομαστεί, η οποία κατασκευάστηκε από τον εργολάβο που έχτισε τις διπλανές πολυκατοικίες 
Η κατασκευή της πλατείας σε μια έκταση περίπου δυο στρεμμάτων- ανάμεσα στις οδούς Ψαρών, Εθνικής Αντιστάσεως Δογάνης και Μπουδούτση ήταν υποχρέωση του εργολάβου για την παραχώρηση του χώρου. Η σημερινή Δημοτική Αρχή, μετά από  καθυστερήσεις των προηγούμενων διοικήσεων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της,  "κατάφερε με συντονισμένες προσπάθειες, να πιέσει τον επιχειρηματία" για να είναι, σήμερα, σχεδόν έτοιμη.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και το μνημείο, ως ελάχιστη κίνηση σεβασμού και μνήμης, που θα φέρνει τις νεότερες γενιές σε επαφή με την ιστορικότητα του χώρου, την απόδραση από τις φυλακές των 27 κομμουνιστών, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδραση στη νεοελληνική ιστορία, και ταυτόχρονα την πιο μυθιστορηματική και πιο ηρωική από φυλακές  υψίστης ασφαλείας, το 1955.