Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Παρεμβάσεις στον χώρο των Λιπασμάτων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής αρχής το Ιούνιο θα παραδοθεί στους δημότες χώρος των Λιπασμάτων στον οποίο θα έχουν γίνει εκτεταμένες παρεμβάσεις, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος αθλητισμού, πολιτισμού, αναψυχής. Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο είναι φιλόδοξο και αναμένεται με ενδιαφέρον!
Παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για τη μελέτη ανάπλασης 640 στρεμμάτων της πρώην Λιμενο-Βιομηχανικής περιοχής λιπασμάτων προκήρυξε η περιφέρεια Αττικής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής πρόκειται να κατασκευαστούν άμεσα:



- Ένα θέατρο 1.000 θέσεων, σε πρώτη φάση, με τη προοπτική να φτάσει μελλοντικά στις 1.400 θέσεις και το οποίο θα περιλαμβάνει καμαρίνια και τουαλέτες κοινού.
- Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5.
- Ένα γήπεδο μπάσκετ.
- Ένα γήπεδο τένις.
- Αποδυτήρια για τους αθλούμενους.
- Διαδρομές περιπάτου και τζόκιν.
- Ποδηλατόδρομος.
- Πάρκινγκ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, περίπου 400 θέσεων.
- Ένα αναψυκτήριο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του κοινού.
- Παράλληλα με τα παραπάνω έργα, έχει ξεκινήσει η πρώτη φάση δεντροφύτευσης περίπου 1.500 δέντρων και φυτών χαμηλής βλάστησης, γεγονός που θα δώσει πνοή στη τοπική κοινωνία και θα βελτιώσει τη ποιότητα ζωής των κατοίκων.
μελλοντικά σχέδια

Σύμφωνα με το πρόγραμμα επίσης, της Δημοτικής Αρχής η προσπάθεια αναμόρφωσης του χώρου θα συνεχιστεί και με νέα έργα όπως:
- Πλατεία με παγκάκια και θέα την θάλασσα.
- Παιδική χαρά για τους μικρούς μας φίλους.
- Διαμόρφωση χώρου που θα μπορεί να φιλοξενεί
εικαστικές εκθέσεις.
- Πίστα σκέιτμπορντ.
- Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.
- Χώρος για τους τετράποδους φίλους μας, τα ζώα.
- Χώρος που θα διαμορφωθεί κατάλληλα και θα παραχωρηθεί στα σχολεία της περιοχής, προκειμένου να αξιοποιηθεί για περιβαλλοντική αγωγή.
 

Ο συνολικός χώρος πρόκειται να περιφραχτεί και να φυλάσσεται σε 24ωρη βάση

 Η πρόσβαση των πολιτών στο χώρο θα γίνεται από τρία σημεία: από την οδό Γρ.Λαμπράκη (Υδατοδεξαμενές), από την οδό Μιχαληνού και από την είσοδο Κράκαρη. Ο χώρος θα είναι προσβάσιμος και φιλικός για ΑΜΕΑ.