Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού Κρώσφιλντ;

Με ανακοίνωση της η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Κερατσινίου - Δραπετσώνας ενημερώνει ότι μένουν οι τυπικές διαδικασίες για την επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού Κρώσφιλντ, ο οποίος παραχωρήθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για 10 χρόνια στον Δήμο. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!
Εδώ και 4 χρόνια παλεύουμε για την επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού Κρώσφιλντ. Αυτή τη στιγμή μένουν οι τυπικές διαδικασίες για να μπει σε λειτουργία. Απαιτούμε ΤΩΡΑ να παρθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα από τους υπεύθυνους, Υπουργείο και δημοτική αρχή, ώστε ο παιδικός σταθμός να είναι έτοιμος να λειτουργήσει την νέα σχολική χρονιά. Αυτό σημαίνει συντήρηση και αποκατάσταση του χώρου στη βάση των προδιαγραφών ενός παιδικού σταθμού, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Η Κρώσφιλντ είναι ένας παιδικός σταθμός που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες 120 παιδιών, την στιγμή που και φέτος, από αυτή την διοίκηση, έμειναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς δεκάδες παιδιά.

Όλο αυτό το διάστημα παλέψαμε και διεκδικήσαμε με όλες τις μορφές το δικαίωμα των παιδιών μας στην προσχολική αγωγή:
με κινητοποιήσεις και συντονισμό φορέων της περιοχής μας,
με μάζεμα υπογραφών και μαζική ενημέρωση των λαϊκών οικογενειών
με παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων του Ιδρύματος Παιδική Στέγη, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους
από τον Νοέμβρη του 2016 καταθέσαμε από κοινού υπόμνημα σε όλα τα κόμματα, πλην Χρυσής Αυγής, τα αιτήματα μας για τους παιδικούς σταθμούς, συμπεριλαμβανομένου το άνοιγμα της Κρώσφιλντ!

Η προσχολική Αγωγή αποτελεί λαϊκή ανάγκη και δικαίωμα κάθε παιδιού!
Η Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου-Δραπετσώνας διεκδικεί αυτήν τη ζωτική ανάγκη των σύγχρονων λαϊκών οικογενειών, μαζί με τη μάχη που δίνουμε καθημερινά για το δικαίωμα στην εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία. Ενάντια σε όλα τα εγκληματικά μέτρα που ψηφίζουν οι κυβερνήσεις των μονοπωλίων, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών όλα αυτά τα χρόνια και μας στερούν τη ζωή που μας αξίζει και δικαιούμαστε! Η προσχολική αγωγή είναι κοινωνική ανάγκη και πρέπει να παρέχεται με κρατική ευθύνη, κι όχι να τη διαχειρίζονται φιλανθρωπικά ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Παιδική Στέγη.

Ο δικός μας αγώνας δεν έχει καμία σχέση με τις υποτιθέμενες κορώνες της Δημοτικής Αρχής. Ποτέ δεν διεκδίκησαν την Κρώσφιλντ. Τόσα χρόνια είχαν κρύψει το πρόβλημα «κάτω από το χαλί», την ώρα που εκατοντάδες νήπια μένουν κάθε χρόνο εκτός παιδικών σταθμών στις γειτονιές μας. Η στάση της δείχνει ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί να συγκρουστεί με τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική, να διεκδικήσει κρατική χρηματοδότηση για να λυθούν προβλήματα στη λειτουργία των παιδικών σταθμών, των δημοτικών υπηρεσιών, για να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, σε αντίθεση με την απαράδεκτη ανακύκλωση των ανέργων, για την μείωση των δημοτικών τελών και μια σειρά άλλα ζητήματα.
 
Ο αγώνας και η επιμονή μας τους ανάγκασε να πάρουν μέτρα!!!
Απαιτούμε:
Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε τον Σεπτέμβρη να λειτουργήσει κανονικά και ο παιδικός σταθμός «Κρώσφιλντ» με ευθύνη του Δήμου.
Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ο παιδικός σταθμός να λειτουργήσει δωρεάν, με κρατική χρηματοδότηση.
Κανένα παιδί να μην μείνει έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
Να περάσει η περιουσία του Ιδρύματος Παιδική Στέγη και το προσωπικό του στην ιδιοκτησία και ευθύνη των αντίστοιχων Δήμων, κι όχι απλώς να παραχωρηθεί ο χώρος για 10 χρόνια όπως συμφωνήθηκε.

Οι λαϊκοί αγώνες έχουν αποτέλεσμα! Δεν πάμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ–ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ «Η ΣΤΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ–ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ–ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ