Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ο «άλλος δρόμος» στον ...ίδιο δρόμο!



Η πρόταση για τις θέσεις των αντιδημάρχων

Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό θέατρο «Αντ. Σαμαράκης» η Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης «Άλλος Δρόμος» (12-02-2017). 
Η συμμετοχή στην συνέλευση ήταν ικανοποιητική,  συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα, καμία σχέση, βέβαια, με τις αρχικές συνελεύσεις του "άλλου δρόμου". Το κλίμα δεν ήταν  ιδιαίτερα θερμό και υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις σε θέματα της ημερήσιας διάταξης. 

Το πρώτο θέμα ήταν ο απολογισμός της δράσης και του έργου της Δημοτικής Αρχής και ακολούθησε η πρόταση και ψηφοφορία για το νέο σχήμα της Δημοτικής Αρχής.

Μετά από 2,5 χρόνια στη διοίκηση του δήμου και την εμπειρία στη διοίκηση ενός μεγάλου οργανισμού η γραμματεία, σε μια  πρωτόγνωρη ανοικτή διαδικασία για τα τοπικά αυτοδιοικητικά δεδομένα, (η ανάθεση καθηκόντων είναι αποκλειστικό δικαίωμα του δημάρχου) αξιολόγησε και εκτίμησε θετικά το έργο των δημοτικών συμβούλων που είχαν αναλάβει θέσεις ευθύνης. Η τελική πρόταση της προς τη συνέλευση κινήθηκε περίπου στα ίδια πρόσωπα για διαφορετικές ή αναβαθμισμένες θέσεις και δεν προκρίθηκαν απόψεις για εναλλαγή προσώπων(;) στο εκτελεστικό σχήμα της Δημοτικής Αρχής.
 
Στο πλαίσιο αυτό, έκπληξη αποτέλεσε η μη ανανέωση της θητείας της πετυχημένης προέδρου του ΚΕΚ, Λίτσας Ρέπα, η οποία μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο και ουσιαστικά ξαναέβαλαν στις ράγες την ταλαιπωρημένη επιχείρηση. Ακόμα, αξιοσημείωτο είναι ότι δύο από τους παλιούς αντιδημάρχους δεν προτάθηκαν για κάποια θέση. 
Τέλος, αξίζει να καταγραφεί, μιας και μιλάμε για "άλλο δρόμο" σε κάθε επίπεδο, ότι από το σχήμα απουσιάζουν νέοι δημοτικοί σύμβουλοι σε εκτελεστικές θέσεις, θέσεις που εκτός των άλλων προσδίδουν αναγνωρισιμότητα για όποιον υπηρετήσει με έμπνευση και συνέπεια Με το ψηφοδέλτιο του «άλλου δρόμου» έχουν εκλεγεί νέα πρόσωπα, στελέχη  με ικανότητες και φαντασία, τα οποία  θα έφερναν τη φρεσκάδα και την ανανέωση που τόσο έχει ανάγκη και η τοπική πολιτική ζωή.
Σύμφωνα με πληροφορίες στις θέσεις, δεν έχει βγει επίσημη  ανακοίνωσηναμένεται με ενδιαφέρον κυρίως για το σκεπτικό της πρότασης),  προτάθηκαν και ψηφίστηκαν, σχεδόν ομόφωνα:
Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου: συνεχίζει ο κ Μαρτάκης

Αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου.  Δημιουργούνται 3 θέσεις αντιδημάρχων: παραμένει η κ. Περδίκη,  δημιουργείται θέση και για δεύτερο αντιδήμαρχο καθαριότητας την οποία θα αναλάβει ο κ. Θεόδοτος, εντεταλμένος σύμβουλος για την καθαριότητα μέχρι τώρα, προφανώς θα μοιραστούν οι αρμοδιότητες, και αναλαμβάνει αντιδήμαρχος πρασίνου η κ. Διακάκη, η οποία ήταν εντεταλμένη σύμβουλος για το πρασίνο.

Αντιδήμαρχος παιδείας και κοινωνικής μέριμνας: Δημιουργείται υπερ-αντιδημαρχία με σχολεία, παιδικούς σταθμούς, κοινωνικές δομές και τη θέση  αναλαμβάνει  η μέχρι τώρα εντεταλμένη σύμβουλος παιδείας κ. Μιχάλογλου.

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού παραμένει η κ. Συράκου.

Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και Δραπετσώνας ο κ. Δασκαλάκης εντεταλμένος σύμβουλος έως σήμερα.

Η αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Καπουσίζογλου μετονομάζεται σε εντεταλμένη σύμβουλο για τα οικονομικά.

Πρόεδρος για το  ΚΕΚ ο κ. Αλεξίου, μέχρι τώρα αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας. Δεν ανακοινώθηκε το όνομα του  διευθύνοντος συμβούλου, δηλαδή, εάν θα ανανεωθεί η θητεία του τωρινού ή θα αναλάβει άλλο πρόσωπο.