Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Μεσημέρι στο ηλιόλουστο Πέραμα 19 προσφυγόπουλα...

Ξεκίνησε (Πέμπτη, 2.2.2017) η φοίτηση 19 προσφυγόπουλων από το κέντρο φιλοξενίας Σχιστού στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος.
Τους μαθητές υποδέχτηκαν εκαιδευτικοί, γονείς και φορείς της περιοχής. 
Δυστυχώς οι γονείς στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα σε ένα παραλήρημα  ξενοφοβίας αποφάσισαν να απομακρύνουν τα παιδιά τους από το σχολείο και να υποβάλλουν αίτηση μεταγραφής. 
Ο αριθμός των αιτήσεων είναι μεγάλος, γεγονός αποκρουστικό. 
Σύμφωνα με πληροφορίες 122 παιδιά φοιτούν στο δημοτικό και έχουν γίνει αιτήσεις μεταγραφής για τα 70 και αντίστοιχα 16 αιτήσεις από τα συνολικά 30 νήπια που φοιτούν στο νηπιαγωγείο."Η προσφυγιά δεν είναι μόλυνση".
Ο Ν.Μπελαβίλας, αναπληρωτής συντονιστής της επιτροπής για τα παιδιά των προσφύγων, δήλωσε ότι «η εισαγωγή των παιδιών των προσφύγων έχει πάει πολύ καλά σε περισσότερα από 90 σχολεία σε όλη τη χώρα. Στο Ν.Ικόνιο δυστυχώς οι γονείς δεν πείστηκαν και δεν προσήλθαν και στην ενημέρωση που πραγματοποιήσαμε. Έχουν γίνει αιτήσεις μετεγγραφών, οι οποίες θα εξεταστούν από τις αρμόδιες διευθύνσεις. Όμως το ότι φοιτούν εμβολιασμένα προσφυγόπουλα το απόγευμα στο σχολείο, δε συνιστά σοβαρό λόγο για να εγκριθεί μια μετεγγραφή».
Τέλος, ο κ. Μπελαβίλας, ανακοίνωσε ότι οι κλειστές οι πόρτες του σχολείου προς τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους σήμερα ήταν απαραίτητη εξαιτίας των γεγονότων με την Χρυσή Αυγή το προηγούμενο διάστημα, ενώ πρόσθεσε ότι «από το Σεπτέμβριο τα παιδιά θα ενταχθούν στις πρωινές τάξεις».