Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

«Γονείς, δάσκαλοι και Δήμος, υποδέχονται τα προσφυγόπουλα στο 5ο Δημ. Σχολείο Κερατσινίου»

Ο δημάρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος  μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης των γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου, σχολείου στο οποίο λειτουργεί ΔΕΥΕ, δομή υποδοχής για την εκπαίδευση προσφύγων, δήλωσε:
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, με μεγάλη συμμετοχή, η Γενική Συνέλευση των γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου. 
Στην Συνέλευση, μολονότι ορισμένοι δεν ήθελαν να γίνει, πραγματοποιήθηκε μια σοβαρή συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς και λύθηκαν όλες οι απορίες που τέθηκαν από την μεριά των γονέων. Παράλληλα, από την συζήτηση βγήκαν και για μας τους ίδιους, κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. 
Οι γονείς των παιδιών στο 5ο Δημοτικό σχολείο απέδειξαν- και τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και την ημέρα της Συνέλευσης- ότι ακόμα και όταν διαφωνούν, όταν έχουν απορίες και ενστάσεις, συζητούν και προσπαθούν να βρουν λύσεις. 
Η Δημοτική Αρχή, αυτές τις ημέρες, δεν είχε μπροστά της να αντιμετωπίσει γονείς στην πλειοψηφία τους ξενοφοβικούς και ρατσιστές. Αντίθετα, μπροστά της είχε γονείς, κινούμενους από την αγάπη για τα παιδιά τους. Εξαιτίας όμως της παραπληροφόρησης που υπάρχει, είχαν απορίες και ενστάσεις, τις οποίες το επίσημο κράτος και οι φορείς του είχαν υποχρέωση να τις απαντήσουν. 
Από τη πλευρά μου, θέλω να ευχαριστήσω την ταξίαρχο υπεύθυνη της υγειονομικής φροντίδας στο Κέντρο Σχιστού, για την συμβολή της στην απάντηση των ερωτημάτων των γονέων σε ιατρικά θέματα. 
Επίσης, τον παπα- Μανώλη, για τη προσπάθειά του να μπολιάσει τις καρδιές των ανθρώπων με αγάπη για τον συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από φυλή ή φύλο. 
Χρέος της Δημοτικής Αρχής είναι να αγκαλιάσει τα παιδιά των προσφύγων, γιατί αυτό επιβάλλει η ιστορία αυτής της πόλης. 
Ταυτόχρονα, οφείλει να μην αφήσει το μικρόβιο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας να φωλιάσει στις γειτονιές μας, γι’ αυτό το λόγο είναι έτοιμη να υποδεχθεί τις επόμενες ημέρες τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας.
 Για να μετουσιωθεί επίσης αυτό, σε συνεργασία με γονείς και εκπαιδευτικούς, η Δημοτική Αρχή θα φροντίσει, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να δώσει σε όλα τα παιδιά την δυνατότητα εκπαίδευσης σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.