Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Παρέλαση στο Κερατσίνι!



Αυτή τη φορά όλα κύλησαν ομαλά στις εκδηλώσεις για την 28η, όπως είχαν προγραμματιστεί, παρά την πρόσκαιρη αναστάτωση από το ψιλόβροχο στην αρχή.  
Η ομιλία (μικρότερη από άλλες φορές), οι καταθέσεις στεφάνων, η παρέλαση, τα σημαιάκια των μικρών, η χαρά των σημαιοφόρων, τα τύμπανα που δεν σταμάτησαν λεπτό, οι φωνές, οι συναντήσεις παλιών γνωστών, οι φωτογράφοι, το "στριμωξίδι" στην πλατεία, όλα έγιναν καλά. Ίδια και απαράλλαχτα με το παρελθόν, έτσι όπως τα έχει σχεδιάσει, ποιος ξέρει ποιος, χρόνια τώρα!

Υπήρξαν βέβαια, αν και δεν έγιναν ευρέως αντιληπτές,  και άλλες δράσεις, "εναλλακτικές"  παρελάσεις,  σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο. Οι φωτογραφίες και οι παρακάτω περιγραφές είναι από την ιστοσελίδα "iskra" και στο χώρο του "άλλου δρόμου" στο fb:
"Δεκάδες μέλη της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε), με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε., Παναγιώτη Λαφαζάνη, με μια θαυμάσια αγωνιστική πρωτοβουλία τους, παρέλασαν σήμερα με πανό στις γιορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κερατσινίου για την 76η επέτειο της 28η Οκτωβρίου και του μεγάλου αντιστασιακού ''ΟΧΙ'' του ελληνικού λαού..."

"Και φέτος η Δημοτική κίνηση πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας "ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" έδωσε το παρόν με παλμό στη παρέλαση της πόλης μας θυμίζοντας με συνθήματα την ιστορία μας και ούτι ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στη φτώχεια στα μνημόνια και το φασισμό!"