Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Δηλώσεις … "προς κάθε κατεύθυνση"

Δύο ανακοινώσεις, από τη δημοτική αρχή, κοινοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο χώρο του δήμου στο fb! Και οι δύο με αυστηρές δηλώσεις ρος κάθε κατεύθυνση". Μία για την στάση της ΔΕΗ απέναντι σε σχολεία της πόλης και μία από συνέντευξη για το λιμάνι και τους νέους ιδιοκτήτες του! 
Ακόμα, τελευταία καταγράφεται σοβαρή κινητικότητα στο μέγαρο της οδού Βενιζέλου για τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού της Κρωσφηλντ. Το δημοτικό συμβούλιο είχε προγραμματίσει συνεδρίαση με θέμα «δράσεις του Δήμου για το άνοιγμα και τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού της Κρωσφηλντ»
Τι έγινε ξαφνικά; Μετά από μία παρατεταμένη περίοδο «ανομβρίας» όπου η δημοτική αρχή κοινοποιούσε κυρίως κινηματογραφικές ταινίες, δράσεις, καλλωπισμούς παρτεριών και πολλές φωτογραφίες, από καινούργια απορριμματοφόρα μέχρι "όμορφα" κλαδέματα, επανέρχεται με κείμενα που θυμίζουν λίγο την περίοδο πριν της εκλογές και την πρώτη, "γλυκιά" περίοδο διοίκησης!
Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να "τρίζουμε" τα δόντια, αν και έχει αποδειχτεί ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η σιωπηρή πράξη είναι καλύτερη από την ανώφελη λέξη! Πάντως προεκλογική περίοδο αναμενεται να ξεκινήσει σε δύο χρόνια από τώρα… 
Οι δύο ανακοινώσεις:

ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ
Πριν από λίγες ημέρες η ΔΕΗ προχώρησε σε δικαστική όχληση (απειλή) προς σχολεία της πόλης μας με την επισήμανση ότι «επιφυλάσσεται στην άσκηση κάθε «νόμιμου» δικαιώματός της για είσπραξη ανεξόφλητων λογαριασμών (!)».
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, δήλωσε σχετικά με το περιστατικό:
«Αναρωτιόμαστε σε τι αποσκοπεί μια τέτοια ενέργεια και με ποια λογική τα δημόσια σχολεία αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο! Υπενθυμίζουμε ότι τα δημόσια σχολεία δεν είναι επιχειρήσεις, ούτε έχουν στόχο το κέρδος. Ακόμα υπενθυμίζουμε ότι τα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων έχουν μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών. Γι’ αυτό, είναι το λιγότερο πρόκληση η ΔΕΗ να απειλεί με διακοπή ηλεκτροδότησης τις σχολικές μονάδες. Αναρωτιόμαστε, εάν αυτές οι προκλητικές ενέργειες της ΔΕΗ έχουν τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης.
Πάγια θέση της δημοτικής αρχής είναι ότι τα δημόσια σχολεία πρέπει να έχουν δωρεάν παροχή των κοινωνικών αγαθών του ρεύματος, του νερού, και της επικοινωνίας (διαδικτύου). Κάνουμε ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες απειλητικές ενέργειες. Με κάθε τρόπο θα διεκδικήσουμε δωρεάν παροχή των κοινωνικών αγαθών που έχουν ανάγκη τα σχολεία μας στα πλαίσια της δημόσιας δωρεάν παιδείας».


Χρήστος Βρεττάκος : ” Η επόμενη εκδήλωση θα γίνει στο λιμάνι και ας έρθουν τα κινέζικα ΜΑΤ να μας αποτρέψουν ”
Συνέντευξή στο Κανάλι Ένα στον Τάκη Μαυρέα και τον Νίκο Παρασκευά.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος σε μία συνέντευξή του στο Κανάλι Ένα στον Τάκη Μαυρέα και τον Νίκο Παρασκευά που θα συζητηθεί.
Αναφέρεται τόσο στις γρήγορες προθέσεις της COSCO όσο και στις αμετακίνητες θέσεις του Δήμου του.
Δηλώνει ότι το λιμάνι του Πειραιά είναι η φυσική συνέχεια των πόλεών μας που με σεβασμό στη λειτουργία του κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να το αποκόψει από αυτές.
Τονίζει ότι οι Κινέζοι επενδυτές έχουν δικαιώματα αλλά θα καταλάβουν ότι το λιμάνι δεν είναι άβατο και ότι έχουν υποχρεώσεις απέναντι στις πόλεις και αυτόν το σεβασμό θα τον επιβάλουμε.
Ξεκαθαρίζει ότι ο ευρύτερος λαός του Πειραιά δεν θα δεχθεί ότι το λιμάνι του δεν είναι ζώνη κατοχής.
Στέλνει το μήνυμα : ” Λιμάνι και διοίκηση λιμανιού με εχθρικές σχέσεις απέναντι στις πόλεις που το φιλοξενούν είναι ένα καταδικασμένο λιμάνι.”
Τέλος, επισημαίνει ότι κανείς δεν θα τολμήσει και κανείς δεν έχει τη δύναμη να μην σεβαστεί την πόλη και τους ανθρώπους της.