Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Οι παρεμβάσεις του Ζ.Ζούπη

Μπορεί κάποιος να βρει χίλιους λόγους να διαφωνεί με τον Ζαχαρία Ζούπη, όμως η αλήθεια είναι ότι τον ρόλο της αντιπολιτευσης στο δημοτικό συμβούλιο τον τιμά και με το παραπάνω
Ασχολείται, συμμετέχει, παρεμβαίνει, ενημερώνει ...δίνει καλό παράδειγμα και στους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους! Σίγουρα θα υπήρχε πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τους δημότες, εάν περισσότεροι σύμβουλοι και παρατάξεις ενημέρωναν με ένα μικρό σημείωμα για την συμμετοχή τους και τα δρώμενα στο δήμο. 
Η τελευταία, δεν είναι σίγουρο ότι είναι τελευταία,  ανακοίνωση του του Γραφείου Τύπου της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» αναφέρεται στις παρεμβάσεις του Ζαχαρία Ζούπη την τελευταία εβδομάδα:  
<<Σε διαρκή κινητικότητα ο επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» καταθέτει ερωτήσεις προς την Δημοτική Αρχή, καταθέτει εποικοδομητικές προτάσεις, διερευνά τα θέματα και ασκεί κριτική όπου και όποτε χρειάζεται.Σας δίνουμε μια γεύση των παρεμβάσεων του Ζαχαρία Ζούπη την τελευταία εβδομάδα: 

Α. Πόσες και ποιες αναθέσεις έχουν γίνει στην «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ» Δήμαρχε; Να γίνει άμεσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνολική πορεία της Εταιρείας.
«Κύριε Δήμαρχε, Σας ζητάω

1. Να μου παραδοθεί πλήρης κατάσταση των αναθέσεων που έχουν γίνει στην «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ» είτε με αποφάσεις, είτε και με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.Αναφέρομαι στο διάστημα 1-9-2014 έως και σήμερα και ασφαλώς ζητάω τίτλο και ύψος ανάθεσης.
2. Να συνεννοηθείτε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να προγραμματιστεί συνεδρίαση για να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και να γίνει συζήτηση για την κατάσταση και την πορεία της «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ». Θεωρώ εντελώς απαραίτητη την παρουσία του κ. Ντίνου Γουρουντή, ο οποίος έχει διαδραματίσει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην Επιχείρηση όλα αυτά τα χρόνια. Εννοείται δε, ότι έγκαιρα θα είναι στη διάθεση των δημοτικών συμβούλων πλήρη οικονομικά στοιχεία για την πορεία της Επιχείρησης, αποφάσεις που έχει λάβει το Δ.Σ. της, όπως και ενημέρωση για τον τρόπο που υλοποιήθηκαν οι αναθέσεις του Δήμου μας.»

Β. Πρέπει να ουσιαστικοποιηθεί η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητώντας σοβαρά, καίρια θέματα που δεν το έχουν απασχολήσει.
«Κύριε Πρόεδρε,
Στην πρόσφατη συνάντησή σας με τους επικεφαλής των Παρατάξεων σας πρότεινα μια σειρά προτάσεις για την αναβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι προτάσεις αυτές έγιναν ομόφωνα δεκτές.
Ιδιαίτερα στέκομαι στην πρόταση να μπει ένα πρόγραμμα συζήτησης ιδιαίτερα σημαντικών θεμάτων για τον Δήμο, για την πόλη. Κάτι τέτοιο θα αναβάθμιζε το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού θα συζητούσε θέματα πολιτικής του Δήμου και όχι απλά Υπηρεσιακά θέματα. Σαν τέτοια αναφέρω,
1. Θέματα συμμετοχής του Δήμου σε διαδημοτικά σχήματα. Να συζητήσουμε εν ολίγοις για την πορεία
- Της Περιβαλλοντικής
- Του Συνδέσμου για το Περιβάλλον
- Του Νεκροταφείου

2. Θέματα κεντρικής σημασίας για την πόλη, όπως:
- Τι γίνεται με το Νεκροταφείο της Ανάστασης
- Τι γίνεται με τη ΔΕΗ και τα ανοικτά θέματα που υπάρχουν
- Τι σκέψεις υπάρχουν για την αξιοποίηση της ΝΑΦΘΑ
- Τι σκέψεις υπάρχουν για την αξιοποίηση του π. Εργοστασίου Καχραμάνογλου
- Θέματα πολιτικής και ανάπτυξης του Πρασίνου για την πόλη
- Πως προχωράει η Υπόθεση της Ανάπλασης
Αυτές τις σκέψεις τις έχω εκφράσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχει φανεί ότι συμφωνεί και ο Δήμαρχος. Δεν έχει γίνει όμως τίποτα. Θα επιθυμούσα να καταρτιστεί λοιπόν ένα συγκεκριμένο, σαφές δεσμευτικό πρόγραμμα αυτών των συζητήσεων.»

Γ. Κατατέθηκε η πρόταση από τον Δήμο στην πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού για την οποία είχα ενημερώσει τον Δήμαρχο;
«Κύριε Δήμαρχε,
Στις 31-5-2016 μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μας σας απέστειλα με email Πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (κωδικός πρόσκλησης 14.6.33.33.1-3, Α/Α ΟΠΣ:1474, Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-4-2016), που αφορούσε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» άξονα προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ)» και με τίτλο: «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου»
Επρόκειτο για μια εξόχως ενδιαφέρουσα Διακήρυξη, στην οποία –όπως σας είπα- ο Δήμος πρέπει να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση. Σημειώνω δε ότι το περιεχόμενό της «κόλλαγε γάντι» στην υπόθεση της αξιοποίησης του π. Εργοστασίου Καχραμάνογλου.
Μετά από 1-2 μέρες, πράγματι με πήρε τηλέφωνο ο Διευθύνων Σύμβουλος ότι με εντολή σας κοίταξε την Διακήρυξη, ότι την βρίσκει και ο ίδιος πολύ ενδιαφέρουσα και ότι απόφασή σας είναι να καταθέσετε πρόταση που θα προετοιμάσουν οι Υπηρεσίες του Δήμου.
Με δεδομένο ότι έχει περάσει ένας μήνας και απ’ότι ήξερα θα έληγε η ημερομηνία κατάθεσης προτάσεων, θα ήθελα να ενημερωθώ τι έχει συμβεί. Προετοίμασαν Πρόταση οι Υπηρεσίες του Δήμου; Ποιοι εργαζόμενοι ανέλαβαν να την καταρτίσουν; Κατατέθηκε πρόταση; Αν δεν κατατέθηκε θα ήθελα να μου παραδοθεί προς ενημέρωσή μου.»

Δ. Για το επόμενο τεύχος της εφημερίδας και τη δυνατότητα έκφρασης άποψης από την «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».
«Κύριε Δήμαρχε,
Όπως δεχθήκατε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης θα πρέπει να εκφράζονται στην εφημερίδα που εκδίδει ο Δήμος.
Θα ήθελα επομένως να ενημερωθώ έγκαιρα πότε θα εκδοθεί το επόμενο τεύχος της εφημερίδας και μέχρι πότε θα πρέπει η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» να στείλει το δημοσίευμα που της αναλογεί.»

Ε. Για τις παρουσίες των Δημοτικών Συμβούλων στις συνεδριάσεις και τα Πρακτικά της εκρηκτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. που προκάλεσε την αντίδραση σύσσωμης της Αντιπολίτευσης.
«Κύριε Πρόεδρε, Ζητάω να μου παραδοθούν:
1. Τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Ιουνίου 2016, σε γραπτή ηλεκτρονική μορφή, άμεσα.
2. Οι παρουσίες των Δημοτικών Συμβούλων στις συνεδριάσεις από 1-1-2016 έως 30-6-2016.»

ΣΤ. Τέλος, με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του σωματείου ζήτησα άμεσα συνάντηση. Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή ήταν η εξής: 
«Σας ζητάω την πραγματοποίηση συνάντησης αντιπροσωπείας της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» με το Δ.Σ. του Σωματείου, ώστε να συζητηθούν μια σειρά θέματα που αφορούν τον Δήμο και για τα οποία θα θέλαμε να πληροφορηθούμε για τις θέσεις σας και να ανταλλάξουμε απόψεις.
Εμείς διατυπώσαμε τη θέλησή μας και το αίτημά μας. Πιστεύω ότι άμεσα θα ορίσετε μέρα και ώρα συνάντησης για την οποία θα μας ενημερώσετε.» >>