Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Αυτό το παράξενο ζώο...

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Μάρθα Καραγιάννη», πρώην "Κατερίνα" (Βύρωνος και Χιλής, Κερατσίνι) άνοιξε μετά από χρόνια και φιλοξενεί το 9o ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ. 
Χθες η παράσταση της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας του Δημου, στον ασφυκτικά γεμάτο χώρο του κινηματογράφου,  ήταν εξαιρετική!  Η παράσταση επαναλαμβάνεται σήμερα 26-6-2016 και αξίζει να την παρακολουθήσουν οι θεατρόφιλοι και όχι μόνο!
Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια στους συνδημότες μας, οι οποίοι παράλληλα με τις δραστηριότητες τους, διαθέτουν τον χρόνο τους για το θέατρο, και σε αυτή τη δύσκολη και περίπλοκη πραγματικότητα που μας περιβάλλει, με τις ιδιαίτερες ερμηνείες τους, μετέδωσαν τον ενθουσιασμό τους και ταξίδεψαν τους θεατές!  

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Αντόν Τσέχωφ έλεγε ότι γράφει «κωμωδίες» και κανείς δεν το καταλαβαίνει, ούτε καν ο Στανισλάφσκι. Ο μεγάλος συγγραφέας έγραψε εκτός από τα θεατρικά του έργα και πάρα πολλά διηγήματα. Πέντε απ΄ αυτά δραματοποιήθηκαν από τον Γκαμπριέλ Αρού τα οποία αποτελούν τη σπονδυλική στήλη του θεατρικού «Αυτό το ζώο το παράξενο». Μα ποιο; Φυσικά είναι ο άνθρωπος. 

Ο πρωταγωνιστής είναι ένα «παράξενο ζώο», που κυνηγάει το όνειρο αλλά κοιμάται με εφιάλτες, που ψάχνει τη ζωή του στα «πρέπει» των άλλων. Ένα «ζώο», που καταστρώνει σχέδια και δεν μπορεί να τα πραγματοποιήσει, που προσπερνά το αληθινό, γιατί φοβάται να το αγαπήσει, έτσι ένας μεθυσμένος κι ένας σκύλος αναμετρούν τις δυνάμεις τους. 
Ο πρώτος θα προσπαθήσει να αποδείξει «το μεγαλείο του ανθρώπου» παρουσιάζοντας «σκηνές ζωής» που πιστεύει ότι θα τον αναδείξουν νικητή. Το σχέδιο τελικά καταλήγει σε αποτυχία. Μια αληθινή ανθρώπινη «κωμωδία».
Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Γιώργος Καλόξυλος /Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Καλόξυλος – Θωμάς Μαυρογόνατος/Βοηθός Σκηνοθέτη: Θωμάς Μαυρογόνατος/ Φωτισμός: Παναγιώτης Μανούσης/Χορογράφος: Δέσποινα Ζάβρα 

Παίζουν οι : Ανδρουτσόπουλος Γιώργος, Αντώνογλου Χαριτωμένη, Γκαμήλης Γιώργος, Καταπόδη Μαρία, Κωτσόλη Γωγώ, Λαθούρη Χρυσάνθη, Μάμμα Αναστασία, Μαυρογόνατος Θωμάς, Μηλιαρέσης Αναστάσιος, Ορφανός Άκης, Παναγιώτου Μαίρη, Σπυράκου Ειρήνη.
Το πρόγραμμα των παραστάσεων εδώ