Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Όχι στην κατεδάφιση βιομηχανικού μνημείου!

Να σταματήσει αμέσως κάθε συζήτηση σχετικά με ενδεχόμενη κατεδάφιση του ταινιόδρομου στον μόλο Κράκαρη και να του παραχωρηθεί ζητά ο Δήμος Κεερατσινίου-Δραπετσώνας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει την έκπληξη και αγανάκτησή του για την εισήγηση της Διεύθυνσης Έργων του ΟΛΠ να κατεδαφιστεί ο ταινιόδρομος Εταιρείας Λιπασμάτων, με την προκλητική «αιτιολογία» ότι το κόστος επισκευής του κρίνεται ασύμφορο. Οπως αναφέρει, o ταινιόδρομος αποτελεί ένα από τα ελάχιστα βιομηχανικά μνημεία της πόλης, που έχουν σωθεί από την καταστροφή στο όνομα της ανάπτυξης και της εκμετάλλευσης της γης.

“Πρόκειται για ένα μοναδικής αισθητικής και ιστορικής αξίας μνημείο. Ενδεχόμενη κατεδάφιση του ταινιόδρομου θα συνιστά εγκληματική πράξη κατά της βιομηχανικής ιστορίας του τόπου. Είναι προφανές ότι ο ΟΛΠ λειτουργεί πλέον με «λογική Cosco», δηλαδή θυσιάζει τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την ιστορία στο βωμό του κέρδους. Ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα αντισταθεί με κάθε μέσο σε αυτή τη λογική. Για αυτό και ξεκίνησε ήδη όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ενημερώνοντας τον υπουργό Πολιτισμού και ζητώντας την παρέμβαση της Εφορείας Νεότερων Μνημείων. Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε συζήτηση σχετικά με ενδεχόμενη κατεδάφιση του ταινιόδρομου” τονίζει.
Ο Δήμος δεσμεύεται να αναλάβει σε συνεργασία με την Περιφέρεια το κόστος επισκευής του, εφόσον του παραχωρηθεί.
“Η ιστορία της πόλης μας δεν εκποιείται και δεν κατεδαφίζεται!” καταλήγει η ανακοίνωση.