Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Δικαίωση για να πληρώσει ο ΟΛΠ οφειλόμενα δημοτικά τέλη!

Μετά από αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες υποχρεώνουν τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς να καταβάλει οφειλόμενα δημοτικά τέλη προηγούμενων ετών και την άρνηση του ΟΛΠ να τις εφαρμόσει, ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας προχώρησε στη δέσμευση 6.500.000 Ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ΟΛΠ. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΟΛΠ εναντίον του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Τα ασφαλιστικά μέτρα του ΟΛΠ στρέφονταν εναντίον της δέσμευσης των καταθέσεων του. 

Τα οφειλόμενα δημοτικά τέλη είχαν επιβληθεί στον ΟΛΠ από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και βεβαιώθηκαν για πρώτη φορά στον δήμο Δραπετσώνας τη δεκαετία του '90. Από τότε κερδήθηκαν στα δικαστήρια. Ο ΟΛΠ έπαιρνε παρατάσεις με ασφαλιστικά μέτρα που έκανε κάθε μήνα (κατά του δήμου Δραπετσώνας) και το δικαστήριο του έδινε προσωρινή άδεια για ένα μήνα. 
Σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν  ο ΟΛΠ είχε πληρώσει πρώτη φορά το 2002 και κατόπιν αρκετά χρήματα το 2003 (για να του επιτρέψει ο Δήμος Δραπετσώνας να μπει στο χρηματιστήριο). "Βεβαίως οι δικαστικές διενέξεις ολοκληρώθηκαν πολύ πιο πρόσφατα. Αφού τελεσιδίκησε η υπόθεση, με νόμο του 2015 κρίθηκε οριστικά ότι όλες οι τελεσίδικες αποφάσεις υπέρ των δήμων θα πληρωθούν. Έτσι πληρώνει σήμερα ο ΟΛΠ"

Το δελτίο τύπου του δήμου, δικαίως, "πανηγυρίζει" για την τελευταία εξέλιξη της υπόθεσης:
 Ο ΟΛΠ έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΟΛΠ εναντίον του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Μετά από αμετάκλητες δικαστικές που υποχρεώνουν τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς να καταβάλει οφειλόμενα δημοτικά τέλη προηγούμενων ετών, και την άρνηση του ΟΛΠ να τις εφαρμόσει, ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας προχώρησε στη δέσμευση 6.500.000 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ΟΛΠ. Τα ασφαλιστικά μέτρα του ΟΛΠ στρέφονταν εναντίον της δέσμευσης των καταθέσεων του.
Είναι σαφές ότι μετά και τη νέα δικαστική δικαίωση του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας ανοίγει ο δρόμος για να πληρώσει επιτέλους ο ΟΛΠ τα οφειλόμενα του στην πόλη μας -που είναι πολύ περισσότερα από όσα έχουν επιδικαστεί. Αυτή η επιτυχία δεν θα μπορούσε να σημειωθεί χωρίς τη μεγάλη προσπάθεια της νομικής υπηρεσίας του δήμου.

Η δημοτική αρχή, πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στους δημότες, θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όλοι όσοι θησαύριζαν σε βάρος της πόλης τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς.