Τρίτη 12 Απριλίου 2016

"Συνεδρίαση" με οριακή απαρτία!



Στη χτεσινή συνεδρίαση (11-04-2016) του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετείχαν οι μισοί περίπου δημοτικοί σύμβουλοι, η απαρτία για να ξεκινήσει η συνεδρίαση συμπληρώθηκε οριακά με 22 δημοτικούς συμβούλους από τους 41 και ενώ το συμβούλιο είχε να συζητήσει σημαντικά θέματα όπως π.χ. τη μελέτη για την παρέμβαση στην περιοχή της ανάπλασης (λιπάσματα). 
Αυτά και άλλα, ιδιαίτερα γλαφυρά, περιγράφονται στην ανακοίνωση του Ζαχ. Ζούπη. 
Η κατάσταση αρχίζει να θυμίζει την προηγούμενη δημοτική θητεία, όταν έφτασε εποχή όπου το συμβούλιο συνεδρίαζε με μεγάλες δυσκολίες και γινόταν συνεδρίαση με μειωμένη σύνθεση μετά από τρεις συνεδριάσεις! 
Ίσως και ενόψει των αλλαγών που αναμένονται για τον "Καλλικράτη" θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μειωθεί ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων, να παύονται αυτόματα οι αδικαιολογήτως απόντες για κάποιες συνεδριάσεις και ακόμα να επανεξεταστεί ο ρόλος των τοπικών συμβούλων (Χρειάζονται, έχουν ρόλο και πότε συνεδριάζουν, αν συνεδριάζουν, παίρνουν αποφάσεις;)! 
Τι νόημα έχει να είναι τόσοι πολλοί, να μην τους γνωρίζει η γειτονιά, να συμμετέχουν επιλεκτικά, κυρίως όταν υπάρχει "θέμα με ακροατήριο" και τελικά να έχουν τον τίτλο του συμβούλου χωρίς να τον αξιοποιούν για την πόλη και για τους δημότες που τους επέλεξαν;

Αναλυτικά η ανακοίνωση Ζ. Ζούπη: " ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ (11-4-2016) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ….
ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ…
Για την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχω πολλά να πω. Γιατί και έγιναν και ειπώθηκαν αρκετά που πρέπει να γίνουν γνωστά και θα γίνουν. Οπότε, θα επανέλθω... Ωστόσο, δεν μπορώ να μην στηλιτεύσω την στάση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι 6 παρατάξεις της Αντιπολίτευσης αριθμούν συνολικά 17 δημοτικούς συμβούλους. Στην χθεσινή συνεδρίαση από όλους αυτούς ήμασταν παρόντες μόνο...4 !!! Από τους δε 6 επικεφαλής που κατεβήκαμε στις εκλογές ως υποψήφιοι Δήμαρχοι και ζητήσαμε την ψήφο των πολιτών, παρών - όπως συμβαίνει στο 90% των συνεδριάσεων - ήμουν μόνο εγώ !! Δημοτικός σύμβουλος από το 1990, οφείλω να καυτηριάσω δημόσια αυτή την θεσμική απρέπεια, αυτή την αίσθηση κάθε στοιχειώδους ευθύνης ,αυτή την υποτίμηση των πολιτών που επέλεξαν κάποιους. Ντροπή !!!
Θέλω δε να ενημερώσω, ότι η απαρτία έγινε οριακά με 22 συμβούλους (για την απαρτία χρειάζονται 21) αφού από την διοίκηση παρόντες ήταν οι 18 από τους 24. Εν ολίγοις, αν λείπαμε και όσοι ήμασταν από την αντιπολίτευση, δεν θα γινόταν το συμβούλιο με ότι αυτό σημαίνει για την λειτουργία του Δήμου...
Και να σκεφτεί κανείς, ότι βρισκόμαστε μόλις στον 22ο μήνα θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής και αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου και έχουμε μπροστά μας άλλους 38! 
Γιατί άραγε το Προεδρείο και ειδικά ο Πρόεδρος Ν. Μαρτάκης δεν παίρνει τα απαραίτητα μέτρα όπως προβλέπονται από τον Νόμο, για όσους λείπουν συνέχεια; Γιατί δεν κοινοποιούνται συγκεντρωτικά οι απουσίες των δημοτικών συμβούλων, ξεκινώντας από το 2015 ;"