Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

"Το λευκό κλουβί"

Οι εκδόσεις ”Λυκόφως” παρουσιάζουν ”Το λευκό κλουβί”’- Δευτέρα 21 Μαρτίου Στο Μελίνα Μερκούρη 

Μία ιστορία για την κατάθλιψη που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, όταν δεν ξεχωρίζουν την απόσταση μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, πλάθει η Λένα Ψύχα στο μυθιστόρημά της «Το λευκό κλουβί» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως. 
Πρωταγωνίστρια η Έλλη, μια συνηθισμένη, μέση γυναίκα, η οποία αντιμετωπίζει την κατάθλιψη, μέσα στην οικογένεια, τον γάμο της, την κοινωνία. Η ιστορία της δεν είναι απλώς ο απαγορευμένος έρωτας μιας παντρεμένης γυναίκας, ούτε η ψυχανάλυση των βιωμάτων μιας ασθενούς με ψυχολογικά προβλήματα. Είναι η ιστορία κάθε ανθρώπου, του οποίου τον εαυτό κατατρώει η πραγματικότητα. 
Με αφορμή την κατάθλιψη της Έλλης, η Λένα Ψύχα σκιαγραφεί τη μέση γυναίκα, σύζυγο, φίλη και νοικοκυρά. Η συγγραφέας ξετυλίγει την ιστορία ενός παράνομου έρωτα και των ανελέητων συνεπειών ενός και μόνο λάθους. Ενός λάθους που οδηγεί την Έλλη εσώκλειστη στο δικό της λευκό κλουβί.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Δευτέρα 21 Μαρτίου, στις 19.00, στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη (Εμμανουήλ Μπενάκη 70, Αμφιάλη), στο Κερατσίνι, τόπο γέννησης και κατοικίας της Λένας Ψύχα.