Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

«Η MΑΛΑΚ ΚΑΙ Η ΒΑΡΚΑ: TO ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ»

«Η MΑΛΑΚ ΚΑΙ Η ΒΑΡΚΑ: TO ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ»… ΕΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΗΣ UNICEF
Περισσότερα από 14 εκατομμύρια παιδιά σε όλη τη Συρία και το Ιράκ έχουν επηρεαστεί από την αιματηρή αυτή σύγκρουση που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 250.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF. Μια ολόκληρη γενιά παιδιών και των νέων ζουν μέσα από συγκρούσεις και μετατόπισης και πρόκειται για μία χαμένη γενιά.


Η σειρά κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Unfairy Tales» είναι μέρος της ανθρωπιστικής εκστρατείας #NoLostGeneration με στόχο να σηματοδοτήσει τα 5 χρόνια εμφύλιου πολέμου στη Συρία, αλλά και για την ευαισθητοποίηση όλων μας για τα δεινά που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στη Συρία στα μικρά παιδιά που είναι το μέλλον αυτού του κόσμου, τα οποία δεν πρέπει να εγκαταλείπουν τα όνειρά και τις προσδοκίες τους 
 Η πρώτη ιστορία κινουμένων σχεδίων, δημιουργήθηκε από τη UNICEF και ονομάζεται «Η Μαλάκ και η Βάρκα: Το ταξίδι από τη Συρία», ακολουθεί τη Μαλάκ, ένα 7χρονο κορίτσι, στο ταξίδι που κάνει από την Συρία προς την Ευρώπη, μέσα σε μια βάρκα, διασχίζοντας τα νερά της Μεσογείου. Η επόμενη ταινία κινουμένων σχεδίων θα κυκλοφορήσει μέσα στον Μάρτιο με τίτλο «Η Ivine και το μαξιλάρι».