Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Δεν θα γίνει παρέλαση στο Κερατσίνι, αλλά στη Δραπετσώνα!

Μετά τις δύο προηγούμενες προσπάθειες να γίνει παρέλαση στη Δραπετσώνα, με έγγραφο του προς τα σχολεία ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ανακοίνωσε ότι την 25η Μαρτίου, δεν θα γίνει παρέλαση στο Κερατσίνι αλλά στη Δραπετσώνα.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους επιλέχτηκε ξανά η Δραπετσώνα για την παρέλαση. Ίσως επειδή η Δραπετσώνα βιώνει ένα "ιδιότυπο αποκλεισμό", αφού από αυτοτελής δήμος τώρα πλέον είναι ένα κομμάτι του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, και με την παρέλαση διασκεδάζονται οι εντυπώσεις! 
Είναι γνωστά τα προβλήματα της Δραπετσώνας για να δεχτεί τόσο μεγάλο πλήθος για παρέλαση! (ανηφορικός δρόμος, έλλειψη χώρου συγκέντρωσης, δυσκολία στην παραλαβή των παιδιών, μετακίνηση με αυτοκίνητα μεγάλου αριθμού σχολείων, μεγάλη απόσταση από τον πυρήνα του δήμου και τα περισσότερα σχολεία του Κερατσινίου)!

Τα προηγούμενα χρόνια δύο φορές δοκίμασαν οι διοικούντες να κάνουν παρέλαση στη Δραπετσώνα! Την πρώτη φορά επικράτησε "χάος"! Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί έζησαν την απόλυτη προχειρότητα και πολλές δυσκολίες! Τη δεύτερη φορά η βροχή χάλασε τα σχέδια! Τώρα είναι η τρίτη φορά, η τρίτη και φαρμακερή! Όλοι ελπίζουν ότι θα πετύχει η παρέλαση, για να φύγει το "άχτι" και να δουν με άλλο μάτι και οι διοικούντες τον επανασχεδιασμό της όλης εκδήλωσης!
Δυστυχώς κι αυτή τη φορά, αφού η επιλογή ήταν Δραπετσώνα, δεν υπερίσχυσαν σκέψεις να παρελάσουν λιγότερα σχολεία! π.χ. να παρελάσουν στη Δραπετσώνα τα σχολεία της Δραπετσώνας και στο Κερατσίνι του Κερατσινίου ή να παρελάσουν όλοι οι σημαιοφόροι παραστάτες των σχολείων και τα μισά σχολεία! Μάλλον υπάρχει ακόμα η αντίληψη, από τη δεκαετία του 70, ότι η μεγάλη συμμετοχή και η "ταλαιπωρία" των μαθητών είναι κριτήριο για τη λαμπρότητα της εκδήλωσης !!!. Βέβαια, στον Πειραιά, δίπλα μας, και σε άλλους μεγάλους δήμους στην παρέλαση συμμετέχουν τα μισά σχολεία με τμήματα παρέλασης εναλλάξ, 25η Μαρτίου ή 28η Οκτωβρίου, με κριτήριο τον αριθμό του σχολείου (μονό ή ζυγό αριθμό)! 

ΥΓ. Η παρέλαση θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο Αγωνιστών Πολυτεχνείου, κεντρικό δρόμο, ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας και θα συμμετέχουν, σύμφωνα με την επιστολή, τα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης τόσο του Κερατσινίου όσο και της Δραπετσώνας. Στο Κερατσίνι θα γίνει η κατάθεση στεφάνων στις 24 Μαρτίου.