Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Εργα σε 15 παιδικές χαρές σε Κερατσίνι!

Επιτέλους καλά τα νέα για τις παιδικές χαρές του δήμου! Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας υπέγραψε σύμβαση με την περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα βελτίωσης προϋπολογισμού 900.000 ευρώ σε 15 παιδικές χαρές.
Από εδώ και πέρα, αρχίζει ένας αγώνας δρόμου για να μην ξαναπαρουσιαστούν οι παιδικές χαρές στα περσινά χάλια! 
 Άμεσα οφείλουν οι αρμόδιοι να τρέξουν τις διαδικασίες και να ξεκινήσουν τα έργα, ώστε οι παιδικές χαρές να παραδοθούν έγκαιρα στους μικρούς δημότες!
Βέβαια, αφού θα γίνουν οι παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές,
πρέπει να γίνουν σωστά! Να οριστούν αυστηρές προδιαγραφές για την επισκευή και να χρησιμοποιηθούν καλά υλικά Ακόμα, ο σχεδιασμός να είναι κατάλληλος, ειδικός για χώρους ψυχαγωγίας παιδιών, και να υπάρχει έλεγχος σε όλα τα στάδια του έργου! 

...Για να μην παρουσιαστούν προβλήματα που ήδη εντοπίζονται από τις επισκευές στα σχολεία.

 

Έργα βελτίωσης 15 παιδικών χαρών σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα.

Η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, για την πλήρη ανακατασκευή παιδικών χαρών εγκρίθηκε, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
Το πρόγραμμα αφορά την ριζική ανακατασκευή και πιστοποίηση συνολικά 15 παιδικών χαρών, οι οποίες επιλέχθηκαν καθώς παρουσιάζουν μεγάλη επισκεψιμότητα, έχουν εκτεταμένες φθορές εξοπλισμού και καλύπτουν χωροταξικά μεγάλο μέρος της έκτασης του Δήμου.
Η μελέτη του έργου έχει γίνει από τις Υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες θα αναλάβουν και την εκτέλεσή του και η Περιφέρεια θα καλύψει το κόστος. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 899.000.