Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Για τη Χαραυγή είναι είδηση!

Για όσους ζουν στη Χαραυγή είναι είδηση! 
Μετά από πολλά χρόνια αποκλεισμού, χρόνια όπου δεν είχε μπει πέτρα πάνω στην πέτρα, στη Χαραυγή ξεκίνησε και ολοκληρώνεται έργο από τη δημοτική αρχή! Συγκεκριμένα ξεκίνησε η επισκευή του Σχολικού συγκροτήματος Χαραυγής και συγκεκριμένα η αποκατάσταση της αυλής του η οποία είχε σοβαρά προβλήματα σύμφωνα με τις εκθέσεις ειδικών. Μάλιστα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις διαβεβαιώσεις, αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί το έργο.

Το έργο ξεκίνησε την κατάλληλη στιγμή και έβαλε τέλος σε πικρόχολα σχόλια, μιας και κάτοικοι της περιοχής
, ανοικτά πλέον, μιλούσαν για τον Δήμο Αμφιάλης –Δραπετσώνας, αφού μια σειρά έργων και πολιτιστικών δράσεων (και στη Χαραυγή υπάρχει υποδομή για πολιτιστικές εκδηλώσεις) προγραμματίζονται συστηματικά σε αυτές τις περιοχές! 
Το «Δραπετσίνι» πάντα είχε να πει ένα λόγο κριτικής για τη δημοτική αρχή και άθελα του, ίσως, πλήγωσε ανθρώπους που ζουν την αγωνία και την προσπάθεια από πολύ κοντά! Η κριτική όμως, η οποία θα ξαναγίνει εάν προκύψει λόγος, ποτέ δεν έγινε κακοπροαίρετα και πάντα ήταν στο πλαίσιο της συμμετοχής, της εποικοδομητικής παρέμβασης, της βελτίωσης. Πολλές φορές η στάση αυτή κατακρίθηκε και δέχτηκε σκληρά πυρά, άδικα και σε προσωπικό επίπεδο, ευτυχώς όμως άσφαιρα! 

Αυτή τη φορά μόνο καλά λόγια, μπορούν να γραφούν για τη δημοτική αρχή, τον δήμαρχο και την υπεύθυνη για θέματα παιδείας, για την επιμονή και την προσήλωση στον προγραμματισμό και στον στόχο! Είναι αξιοσημείωτο ότι, τουλάχιστον στον τομέα της παιδείας, εξελίσσεται ένα σχέδιο, το οποίο εάν συνεχιστεί με την ίδια θέρμη θα αλλάξει το τοπίο των υποδομών στην εκπαίδευση στο τέλος της πενταετίας!

Από εδώ και πέρα, η Χαραυγή είναι μια εγκαταλειμμένη περιοχή για πολλά χρόνια, το γνωρίζουν όλοι, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα αλλά και μεγάλα περιθώρια παρέμβασης: πλατεία Πόντου, ανοιχτό θεατράκι Χαραυγής, γήπεδο 5Χ5, περιβάλλον χώρος κολυμβητηρίου, πεζοδρόμια, συγκοινωνιακή σύνδεση με το κέντρο, παιδικές χαρές, δρόμοι, Ναφθα κάποια από αυτά… Ιδού πεδίον δόξας λαμπρόν για τη συνέχεια!
Καλή Χρονιά