Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

"Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μπλοκαριστεί..."

 Η ανακοίνωση του Δήμου για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ:

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ
«Από θέση αρχής εναντιωθήκαμε στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού. Ωστόσο, το ευτελές τίμημα για την απόκτηση της κυριότητας του πρώτου λιμανιού της χώρας από την Cosco συνιστά πραγματική πρόκληση. Δεν πρόκειται για πώληση, αλλά για όσο-όσο εκποίηση. Η κατάθεση μίας και μόνο προσφοράς για τον ΟΛΠ, αποδεικνύει ότι έχουμε να κάνουμε με μια προσυμφωνημένη, αδιαφανή και «φωτογραφική» παραχώρηση.

Η εκποίηση του λιμανιού στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου και σε καμία περίπτωση δεν ενισχύει την τοπική οικονομία. Δημιουργεί ένα ανεξέλεγκτο ιδιωτικό μονοπώλιο που θα διαχειρίζεται όχι μόνο τη εμπορευματική κίνηση, αλλά και την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά, ζήτημα ζωής και θανάτου για τους νησιώτες. Η Cosco με τη μέχρι τώρα πολιτεία της, έχει αποδείξει έμπρακτα ότι ν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον ούτε για την κοινωνική διάσταση της λειτουργίας του λιμανιού ούτε για τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτό. Επιπλέον, αποτελεί σκανδαλώδη ρύθμιση το ότι το ετήσιο μίσθωμα για τις ήδη πωληθείσες Προβλήτες 2&3 θα καταβάλλεται στο εξής από την Cosco στον ιδιοκτήτη του ΟΛΠ, δηλαδή στην ίδια την Cosco.

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας δεν πρόκειται να αποδεχτεί τα μνημονιακά-κυβερνητικά τετελεσμένα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μπλοκαριστεί η εκποίηση του ΟΛΠ, θα επιμείνουμε αταλάντευτα στην υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και του δημοσίου συμφέροντος. Το πρώτο λιμάνι της χώρας ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο.»