Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Μπαράζ ανακοινώσεων για την κατάσχεση 6.826.489,17€!

 Μετά την αρχική ανακοίνωση του Δήμου (εδώ), ο  ΟΛΠ με ανακοίνωση του,  θεωρεί ότι "ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας καταχρηστικά επιχειρεί να εισπράξει αχρεωστήτως το ποσό εκτελώντας μεμονωμένη απόφαση που δεν έκρινε την ουσία της υπόθεσης", επισημαίνοντας επιπλέον "ότι η χερσαία λιμενική ζώνη βρίσκεται εκτός αρμοδιότητας του Δήμου".  
Ακολούθησε νέα  σφοδρή ανακοίνωση του Δήμου, όπου τονίζεται ότι ο Δήμος έχει προειδοποιήσει τον Οργανισμό για τις οφειλές του και νομίμως προέβη στις διαδικασίες κατάσχεσης...
Το θέμα είναι κυρίως νομικό και βγαίνει σε μια ιδιαίτερη περίοδο, όπου στην επικαιρότητα βρίσκεται η πώληση του ολπ!  Η Δημοτική αρχή, θεωρητικά, έχει διερευνήσει όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης και έχει στο "οπλοστάσιο" της τα αναγκαία  επιχειρήματα για το θέμα ώστε να υλοποιήσει τη δέσμευση "να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των δημοτών"! Σε κάθε περίπτωση αναμένεται με ενδιαφέρον η εξέλιξη της υπόθεσης!

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΟΛΠ σχετικά με την κατάσχεση των τραπεζικών του λογαριασμών από τον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας επισημαίνει ότι ο ΟΛΠ Α.Ε γνωρίζει ότι υπάρχουν αμετάκλητες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπ’ αριθμ. 1869/2014 και 2122/2013) σε βάρος του, οι οποίες τον υποχρεώνουν να καταβάλει τα απαιτούμενα δημοτικά τέλη και συναφείς φόρους. Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας έχει προειδοποιήσει τον Οργανισμό για τις οφειλές του και νομίμως προέβη στις διαδικασίες κατάσχεσης για την ικανοποίηση των απαιτήσεων του από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ΟΛΠ.
Όσον αφορά στους λοιπούς ισχυρισμούς του Οργανισμού, επισημαίνουμε ότι κάθε κάτοικος και οποιαδήποτε επιχείρηση καταβάλλει δημοτικούς φόρους και τέλη. Σε διαφορετική περίπτωση, η ΔΕΗ προβαίνει σε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως γνωρίζουν όλοι οι πολίτες, που αναγκαστικά πληρώνουν τους φόρους τους, οι δημοτικοί φόροι και τα δημοτικά τέλη δεν συμπεριλαμβάνουν ούτε τον καθαρισμό του σπιτιού τους ούτε τον φωτισμό της εισόδου του σπιτιού τους, για τον οποίο φροντίζουν οι ίδιοι χωρίς να απολαμβάνουν αυθαίρετη ασυλία από τους φόρους τους, όπως απολαμβάνει ο ΟΛΠ Α.Ε.
Επιπλέον, ο ίδιος ο ΟΛΠ απαιτεί και εισπράττει από κάθε ιδιωτικό ή επαγγελματικό όχημα που ταξιδεύει «τέλη διέλευσης» από το Λιμάνι του Πειραιά(!) παραβλέποντας εδώ και δεκαετίες ότι όλα αυτά τα οχήματα διέρχονται από το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα και τις γύρω από το Λιμάνι πόλεις και τις επιβαρύνουν σημαντικά.
Τέλος, επισημαίνουμε για ακόμα μία φορά, ότι ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο τα συμφέροντα των δημοτών.

Η ανακοίνωση του ΟΛΠ
"Επιβολή δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών του ΟΛΠ από τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

O Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας επέβαλε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του ΟΛΠ για την είσπραξη 6,8 εκ. ευρώ για δημοτικά τέλη πρόστιμα και προσαυξήσεις των ετών 1995 - 1999, που αυθαίρετα επέβαλε και υπολόγισε, χωρίς να έχει παράσχει καμιά υπηρεσία ανταποδοτικού τέλους στην χερσαία λιμενική ζώνη του ΟΛΠ. 
Η χερσαία λιμενική ζώνη βρίσκεται εκτός αρμοδιότητας του Δήμου, οι δε υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε αυτήν οργανώνονται και παρέχονται αποκλειστικά από τον ΟΛΠ. Ως εκ τούτου, ουδεμία πραγματική οφειλή υφίσταται όπως πάγια και αμετάκλητα έχει κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη με σωρεία αποφάσεων που ακυρώνουν όμοιες χρεώσεις του Δήμου.
 Παρά το αδιαμφισβήτητο αυτό γεγονός, καταχρηστικά ο Δήμος επιχειρεί να εισπράξει αχρεωστήτως το παραπάνω ποσό, εκτελώντας μεμονωμένη απόφαση που δεν έκρινε την ουσία της υπόθεσης, αλλά επιλύοντας δικονομικό ζήτημα απέρριψε για τυπικούς και μόνον λόγους σχετική προσφυγή του ΟΛΠ κατά του Δήμου.
 Ήδη ο Οργανισμός επίσημα ζήτησε πλήρη ενημέρωση και στοιχεία από τον Δήμο για τις σε βάρος του ενέργειες, προκειμένου να ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα για την άρση της δέσμευσης."