Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Στον τελικό Κυπέλλου ο Φάρος

«Βόμβα» στο μπάσκετ: Στον τελικό Κυπέλλου ο Φάρος - Νίκησε τον ΠΑΟΚ
Λίγο πριν μας αφήσει το 2015, ο Φάρος έκανε την έκπληξη «βόμβα» της χρονιάς, νικώντας με 69-65 τον ΠΑΟΚ. Το γεγονός είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αθλητική ιστορία της περιοχής μας! 
Ο Φάρος με τη νίκη εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό!

 Το ξεκίνημα της ομάδας: Ο σύλλογος ξεκίνησε την πορεία του από την περιοχή του Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου από όπου και απλώθηκε σε ολόκληρη την περιοχή! 
Το 1971 στον Άγιο Ευθύμιο στην Ευγένεια Κερατσινίου γεννιέται η ιδέα του «ΦΑΡΟΥ». Η ιδέα για τη δημιουργία του Φάρου ανήκει στον Αρχιμανδρίτη Στέφανο Λαχάνη. Το πλήρες όνομα του συλλόγου είναι "Αθλητικός Όμιλος Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου Ο ΦΑΡΟΣ". Στο γηπεδάκι που βρισκόταν δίπλα στην εκκλησία έκαναν τις πρώτες τους προπονήσεις τα παιδιά της γειτονιάς στο basket & στο volley.


Ο αγώνας: Ο Μανώλης Παπαμακάριος ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές. Σκόραρε 14 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (21 συνολικά), έπαιξε όλες τις καθοριστικές άμυνες και στα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν εκεί για να ευστοχήσει στις κρίσιμες βολές. 
Ο Φάρος έγινε η τρίτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που θα παίξει σε τελικό και προέρχεται από μικρότερη κατηγορία. Πριν από την εξαιρετική ομάδα του Κερατσινίου, που έχει δομηθεί για να παίζει από τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Α1, είχαν προηγηθεί ο Πανελλήνιος την περίοδο 1986-1987 και το Ρέθυμνο τη σεζόν 2006-2007.