Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Συνέντευξη του δημάρχου για την περιοχή της Ανάπλασης!

 Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, μιλώντας στην Αλεξάνδρα Χριστακάκη και στον Χρυσόστομο Λουκά στο ραδιοφωνικό σταθμό STOKOKKINO τόνισε ότι η τοπική κοινωνία και οι φορείς, όχι μόνο του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, αλλά του ευρύτερου Πειραιά, θα συνεχίσουν τον αγώνα για τα Λιπάσματα, αλλά και για το δημόσιο Λιμάνι, το οποίο αποτελεί σημαντικό επενδυτικό κεφάλαιο για το ελληνικό δημόσιο.

Ο κ. Βρεττάκος αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου της κυβέρνησης που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στην βουλή, και με την οποία θα εξασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του χώρου του πρώην εργοστασίου λιπασμάτων Μποδοσάκη στην Δραπετσώνα.
«Είναι σημαντικό που η λαϊκή βούληση, μέσα από αγώνες μπόρεσε να εκφραστεί μέσα σε μια πρόταση νόμου, αλλά δεν μας αρκεί αυτό και επαγρυπνούμε», τόνισε και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «Δεν θα ανεχτούμε να πάμε ακόμη έναν αιώνα πίσω. 
Δεν λέμε ότι είμαστε κατά της επιχειρηματικότητας, αλλά πρέπει να ξεκαθαριστεί η χρήση γης. Δεν μπορεί να δραστηριοποιείται διυλιστήριο δίπλα σε γειτονιές που μένουν άνθρωποι, ούτε μπορεί ο εκάστοτε υπουργός να ρυθμίζει ακόμα και τους συντελεστές δόμησης, όπως ισχύει μετά τον νόμο Μανιάτη. Όλα αυτά θα κατοχυρώσουν την λαϊκή βούληση στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, αλλά εμείς επαγρυπνούμε μέχρι τέλους», υποστήριξε ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Παράλληλα ο κ. Βρεττάκος ξεκαθάρισε ότι, «Εμείς θέλουμε να παραμείνει στο δημόσιο όχι μόνο ο χώρος «Λιπασμάτων», αλλά και ολόκληρο το λιμάνι. Δεν γίνεται να ιδιωτικοποιούμε τα πιο ισχυρά μας χαρτιά», τόνισε. «Δεν υπερασπιζόμαστε το δημόσιο που είχε στηριχτεί στο πελατειακό κράτος. ΄Ομως η προοπτική κέρδους που θα έχει το δημόσιο από τα λιμάνια δεν γίνεται να παραγκονιστεί», έσπευσε να υπογραμμίσει.
Οι δήμαρχοι Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος την Τρίτη θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον κ. Δρίτσα για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, ενώ το Σάββατο 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση από συλλογικότητες, φορείς και ομάδες πολιτών στην πρώην βιομηχανική ζώνη Λιπασμάτων Μποδοσάκη, στην Δραπετσώνα.

Ακούστε τη συνέντευξη:
http://www.stokokkino.gr/details.php?id=1000000000017155