Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

150.400 ευρώ στον Δήμο για συντήρηση σχολείων!



 150.400  από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2015 των Δήμων, δόθηκαν στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας για επισκευή  (ΣΑΤΑ) και συντήρηση σχολικών κτιρίων για το έτος 2015. 
Η κατανομή των ποσών στους Δήμους έγινε  με κριτήρια τον αριθμό των τμημάτων των σχολικών κτιρίων κατά 30% και τον αριθμό των μαθητών κατά 70%. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν το ποσό που αναλογεί στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι η πρώτη δόση και θα ακολουθήσει  και δεύτερη. 


Σε κάθε περίπτωση είναι ένα σημαντικό ποσό που θα πιάσει τόπο. Τα σχολεία έχουν ανάγκες, δυστυχώς η πρώτη μεγάλη εργολαβία για συντήρηση σχολείων, εξελίσσεται αυτή την περίοδο και μάλιστα με χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία του δήμου (πλεόνασμα προηγούμενης δημοτικής αρχής) από τη ΣΑΤΑ των προηγούμενων ετών.

Βασική προϋπόθεση για να «πιάσει τόπο» το ποσό είναι να μην "ξεχαστεί σε κάποιο συρτάρι" και να υπάρξει άμεση κινητοποίηση αιρετών και υπηρεσιών, ώστε να αξιολογηθούν τα αιτήματα των σχολείων, να καθοριστούν τα κριτήρια για την επιλογή των παρεμβάσεων και να προετοιμαστεί έγκαιρα η νέα εργολαβία,  με στόχο τα έργα να γίνουν με άνεση όταν τα σχολεία θα είναι κλειστά!  Η απόφαση εδώ