Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Έναρξη αθλητικών προγραμμάτων με "αντίτιμο" και για ανέργους!

Με ανακοίνωση του, ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, ενημερώνει τους δημότες ότι στο πλαίσιο της Αθλητικής πολιτικής  ξεκινά αθλητικά προγράμματα Άθλησης για όλους. 
Τα προγράμματα προσφέρονται σε αθλητικούς χώρους του δήμου και η συμμετοχή σε αυτά απαιτεί μηνιαίο αντίτιμο. 

Μηνιαίο αντίτιμο υπάρχει και για ανέργους, το οποίο είναι κατά 3 έως 5 ευρώ χαμηλότερο, ανάλογα με το είδος της άθλησης που θα διαλέξουν.
Με όλο το σεβασμό στους ανθρώπους που σχεδιάζουν και τρέχουν αυτά τα προγράμματα, γιατί χρειάζεται χρόνος και έμπνευση, αυτή η πολιτική είναι μια σκληρή διαχειριστική πολιτική. Λες και οι άνεργοι μέσα στην πείνα τους και την αγωνία τους έχουν να διαθέσουν κι αυτά τα 10 ευρώ για την άθληση.  
Δηλαδή θα χάσει ο δήμος; Σε ένα πρόγραμμα 30 ατόμων, εάν υπάρχουν και 5 άνεργοι δωρεάν (δηλαδή 5Χ7=35), θα σωθεί κανένας προϋπολογισμός για 35 ευρώ!
Σ΄αυτή την περίοδο της κρίσης, αν και τα δεδομένα ήταν γνωστά προεκλογικά, δεν λέει κανείς να υλοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση "δωρεάν πρόσβαση όλων των δημοτών στα κοινωνικά αγαθά", αλλά τουλάχιστον η διοίκηση  η κάθε διοίκηση, κυρίως αυτή η διοίκηση(!) όφειλε να βρει τρόπο για δωρεάν πρόσβαση των ανέργων σε τέτοιες υπηρεσίες! Είναι το ελάχιστο,  για όποια προγράμματα διοργανώνονται μέσα σε δημοτικούς χώρους με την ευθύνη του Δήμου!  

Ο Δήμος, ο κάθε δήμος οφείλει να καλύπτει, τουλάχιστον,  τις ανάγκες των πλέον αδύναμων, αυτών που χωρίς να φταίνε αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά. Προς αυτούς ΟΦΕΙΛΕΙ να παρέχει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ, πέρα από προεκλογικές δεσμεύσεις και παλκονάτα συνθήματα. 
Τα προβλήματα υπήρχαν και θα υπάρχουν, η διαφορά στην προσέγγιση είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. 
Και μπορεί οι υποστηρικτές, αλλά και καιροσκόποι να πλειοδοτούν σε "μπράβο και εύγε" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως στο τέλος μένει η πραγματικότητα, η οποία καταγράφει ότι όλα γύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν!



Παρόλα αυτά, για τα προγράμματα εγγραφές γίνονται στα εξής σημεία:
1) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΤΣΩΝΑΣ (τηλ. επικοινωνίας: 210 4005544)
2) ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΕΝΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 200 1ος ΟΡΟΦΟΣ τηλ. επικοινωνίας: 213 2074677).