Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

'' Μια φορά κι έναν καιρό...το σχολείο μου''

Τα 13ο & 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ παρουσιάζουν το μικρού μήκους φιλμ που ετοίμασαν με τίτλο '' Μια φορά κι έναν καιρό...το σχολείο μου'' με θέμα την ιστορία του κτιριακού συγκροτήματος που φιλοξενεί τα σχολεία της Χαραυγής.
Τα 13ο & 21ο Δημοτικά Σχολεία Κερατσινίου είναι χτισμένα στο λόφο της Χαραυγής εν μέσω εργοστασίων, ενώ βρίσκονται δίπλα ακριβώς στο εργοστάσιο που είναι σήμα κατατεθέν για το Κερατσίνι, το εργοστάσιο της ΔΕΗ, γνωστότερο και ως «ο Δράκος του Κερατσινίου».
Τα δύο σχολεία συστεγάζονται και συνεργάζονται σ΄ όλους τους τομείς και λειτουργούν σαν δύο σώματα με μία ψυχή. Κυρίως όμως λειτουργούν από το μεράκι και την αγάπη μικρών και μεγάλων που καθημερινά αναπνέουν, γελούν, ονειρεύονται, παίζουν μέσα στα τετραγωνικά του. 
Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς για την όμορφη προσπάθεια! Πραγματικά στο βίντεο αυτό, σε λίγα λεπτά, παρουσιάζονται οι παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια και αναδείχτηκε η μεγάλη αλλαγή! Η "αυλή του σχολείου", ένα δυναμικό περιβάλλον με ιδιαίτερες γωνιές, το οποίο συμβάλλει ώστε οι μαθητές να αγαπήσουν το σχολείο και τελικά να διαμορφώσουν την προσωπική τους ταυτότητα! Και όλα αυτά σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο! 
http://13dim-kerats.att.sch.gr/web/