Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Μελέτη για μετεγκατάσταση εργοστασίου... στο Δημοτικό Συμβούλιο!



Τη  Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 και ώρα 19:30 θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο, στο Δημαρχείο Κερατσινίου και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις για πολύ σοβαρά θέματα!

Πρώτο θέμα και σημαντικό είναι η έγκριση ή μη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη μετεγκατάσταση εργοστασίου παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος  από τα Άνω Λιόσια στη Δραπετσώνα. 
Η επένδυση αφορά την περιοχή της Ανάπλασης, γεγονός που υπενθυμίζει ότι όλοι πρέπει να βιαστούν… Και η τροπολογία ΥΠΕΚΑ, επιτέλους,  να πάρει σειρά και να ψηφιστεί και ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός να προκηρυχτεί και οι φορείς να επαγρυπνούν.
Βεβαίως η εισήγηση της δημοτικής αρχής είναι σαφής, επιστημονικά τεκμηριωμένη και αρνητική: «θεωρούμε απαραίτητο να εκφραστεί η αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου στη μετεγκατάσταση του εργοστασίου παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος  στη Δημοτική Κοινότητα Δραπετσώνας».

Πάντως η εισήγηση και η στάση δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική, για κανέναν κάτοικο της περιοχής εάν διάβαζε στην ΜΠΕ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εισήγηση της δημοτικής αρχής προς το δημοτικό συμβούλιο!   
Συγκεκριμένα στην ΜΠΕ αναφέρεται (αντιγραφή από την εισήγηση): «η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου για τη μετεγκατάσταση της δραστηριότητας, συνιστά την πλέον οικονομική και περιβαλλοντικά ασφαλή λύση, αφού το οικόπεδο ανήκει στην ίδια εταιρεία και η περιοχή πληροί τις απαιτήσεις σε χρήση γης ώστε δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον καθώς εκτελούνται ήδη παρεμφερείς εργασίες στον χώρο και παράγονται ήδη αντίστοιχα απόβλητα άρα δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι στην περιβαλλοντική φόρτιση της ευρύτερης περιοχής.».. δηλαδή είναι αποδεκτό ότι η περιοχή έχει ήδη υποστεί σοβαρή περιβαλλοντική υποβάθμιση!
Και λίγο παρακάτω: «Λόγω της λειτουργίας του κέντρου διανομής της εταιρείας, το οποίο δημιουργεί αντίστοιχες επιπτώσεις στην περιοχή, οι αέριοι ρύποι και ο θόρυβος έχουν εδώ και αρκετές δεκαετίες μπει στην καθημερινή ζωή της ευρύτερης βιομηχανικής ζώνης, οπότε η προσθήκη αυτής της συγκεκριμένης μονάδας έχει μια αμελητέα επιβάρυνση στους ήδη υπάρχοντες ρύπους της περιοχής » 
 Δηλαδή αφού η καθημερινή ζωή της περιοχής είναι χάλια, μικρό το κακό! Έλεος...


Το δεύτερο, σημαντικό θέμα, το οποίο θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου αφορά το ταλαιπωρημένο ΚΕΚ. Θα μπορούσε να έχει ως τίτλο "Το ΚΕΚ σε νέες περιπέτειες"! Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν στην ημερήσια διάταξη δύο θέματα με τα οποία προτείνεται το ΚΕΚ να αναλάβει τη λειτουργία του κινηματογράφου «Μελίνα» και τη δράση «Δημιουργικό πολιτιστικό καλοκαίρι 2015»!
Αποφάσεις με τις οποίες το ΚΕΚ, αλλάζει ρόλο και από εκπαιδευτικό κέντρο μετατρέπεται σε μια μικρή, «νέα ΔΗΚΕΠΑ» με δράσεις όπως λειτουργία κινηματογράφων, λειτουργία κατασκήνωσης για παιδιά, απασχόληση παιδιών… Εύλογο το ερωτημα: γιατί έκλεισε η ΔΗΚΕΠΑ που ήταν και κοινωφελής επιχείρηση;
Όλο το εγχείρημα θα γίνει με σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου και του ΚΕΚ.  Το ΚΕΚ βέβαια δεν έχει την τεχνογνωσία και το προσωπικό να στηρίξει τέτοιες δράσεις, οπότε με ενδιαφέρον αναμένεται η συνέχεια! Ωχ…


 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (ΜΠΕ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Π.Ο, ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΤΗΣ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ: (ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΤΟΙΜΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ LAFARGE BETON ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ)


ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Α.Ε. «ΚΕΚ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ Α.Ε.-ΟΤΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Α.Ε. ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «Κ.Ε.Κ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ Α.Ε.- ΟΤΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ:

Α) «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ»

Β) «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΣΤΙΣΜΟΥ 2015, ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ   (ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ) ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ»


ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ»

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ¨ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ¨.

ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Ν. 4321/2015 ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 1/7/2013 ΕΩΣ 30/4/2014


ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 22-6-2015 ΜΕΧΡΙ 17-7-2015 ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2015 ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Α.Ε. ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «Κ.Ε.Κ.ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ Α.Ε. –ΟΤΑ»


ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:¨ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ


ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΤΗΣ 171/2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: «ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 1ου ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015»


ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΑΔΕΙΑΣ  ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ


ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΑΔΕΙΑΣ  ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩΘΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014