Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς. Αξιολόγηση αιτήσεων!

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου αρχίζει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την εγγραφή ή επανεγγραφή στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουνίου στο Δημαρχείο του Κερατσινίου, Ελ. Βενιζέλου 200 και ώρες 8.30 - 13.30. 

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής και σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα οι θέσεις που προσφέρονται είναι λιγότερες από τις αιτήσεις γι΄αυτό θα γίνει αξιολόγηση των αιτήσεων με πίνακα μοριοδότησης ο οποίος ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο.  Επίσης η Επιτροπή Αξιολόγησης των αιτήσεων θα απαρτίζεται αποκλειστικά από υπαλλήλους του Δήμου χωρίς την συμμετοχή πολιτικών προσώπων. 
Οπωσδήποτε οι αποφάσεις αυτές,  σε συνδυασμό με την κατάργηση των τροφείων για όλα τα παιδιά του Δήμου, δείχνουν μια άλλη φιλοσοφία και είναι σε μια άλλη κατεύθυνση, όπου κυριαρχεί η διαφάνεια και η δικαιοσύνη! 
 Όμως το ζητούμενο είναι άλλο! Να δημιουργηθούν υποδομές και να βρεθούν λύσεις, ώστε να υπάρχουν θέσεις στους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά! 
Γι΄αυτό δεν φτάνει η δήλωση ότι "οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί δεν είναι "αποθήκες" παιδιών και κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην προσχολική αγωγή", χρειάζονται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις! Το ρήμα "παλεύουμε" γενικώς, δεν έχει υπόσταση, εάν δεν συνοδεύεται με κατάλογο πεδίων πάλης παράλληλα με το ρήμα "αξιοποιούμε" ό,τι υπάρχει! Γιατί είναι γνωστό ότι και κτίρια αχρησιμοποίητα έχει ο Δήμος (βλέπε ΝΑΦΘΑ) και είναι σε καλή οικονομική κατάσταση.  
Πως αλλιώς θα υλοποιηθεί η προεκλογική υπόσχεση  "δωρεάν παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά των εργαζομένων".  Για όλα τα παιδιά των εργαζομένων...
Ο κανονισμός λειτουργίας των παιδικών σταθμών εδώ