Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Μπράβο(!) στα κορίτσια της Δραπετσώνας...



Σήμερα αθλητικό ρεπορτάζ! Το Σαββατοκύριακο που πέρασε η Δραπετσώνα φιλοξένησε το final4 παγκορασίδων ΕΣΠΕΔΑ 2015. Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, γιορτή του βόλεϊ, για τα μικρά κορίτσια που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον αθλητισμό σε συλλογικό επίπεδο.

Το γήπεδο φόρεσε τα γιορτινά του, η περιοχή γνώρισε πρωτόγνωρη κίνηση, μιας και τους αγώνες παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές.
Το γήπεδο ήταν κατάμεστο και τις δύο μέρες. Ήρθαν κάτοικοι από 3 περιοχές που συνόδευσαν τις ομάδες και πολύ άλλοι οι οποίοι είχαν ειδικούς λόγους να παρακολουθήσαν τους τελικούς ενός πρωταθλήματος στο οποίο συμμετείχαν 40 ομάδες περίπου! 
Η μόνη εμφανής απουσία ήταν η απουσία της δημοτικής αρχής, τόσο από την τελετή βραβεύσεων, σχολιάστηκε αρνητικά (στο γήπεδο βρισκόταν ένας δημοτικός σύμβουλος που είχε και λόγους να είναι εκεί και ένας σύμβουλος της αντιπολίτευσης), όσο και από την παροχή υπηρεσιών προς την περιοχή και κατ’ επέκταση στους δημότες. Πόσα final4 θα διοργανωθούν στη διάρκεια της θητείας της;
Η περιοχή γύρω από το γήπεδο θύμισε εγκαταλειμμένο τοπίο.  Σκουπίδια, ιδίως τη δεύτερη μέρα, αλλά και παρτέρια ξερά με χόρτα ύψους ενός μέτρου ήταν η πρώτη εικόνα που συναντούσαν οι επισκέπτες! Ήταν συγκινητική η προσπάθεια γονέων και διοργανωτών να καθαρίσουν το γήπεδο και τον περιβάλλοντα χώρο και να στηρίξουν την πόλη τους!

...Η εξουσία έχει και υποχρεώσεις, η εικόνα της πόλης την αφορά. Ήταν τόσο δύσκολο ένα δημοτικό συνεργείο, έστω κατ΄ εξαίρεση, να καθαρίσει τον περιβάλλοντα χώρο και τους χώρους του γυμναστηρίου; Το Σαββατοκύριακο πέρασαν από το γήπεδο τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι.
Παρόλα αυτά, υπήρξε μια άψογη διοργάνωση από τους ανθρώπους του ΔΑΣ και της ΕΣΠΕΔΑ, γιορτή του βόλεϊ την οποία θα θυμούνται για χρόνια τα μικρά παιδιά που γέμισαν το γήπεδο! 

Και  τα ευχάριστα! Τα κορίτσια του ΔΑΣ Δραπετσώνας, δημοτικός σύλλογος ήταν κάποτε, παίζοντας πολύ καλό βόλεϊ (έχασαν μόνο 3 σετ σε όλη της κανονικής διοργάνωσης) κατάφεραν να φτάσουν στο final4 και τελικά διεκδίκησαν και κατέκτησαν την 3 θέση, κερδίζοντας σε ένα όμορφο και συγκλονιστικό αγώνα την ομάδα του Περιστερίου.
 Ο αγώνας ξεκίνησε με δυσμενείς προοπτικές για τη Δραπετσώνα η οποία βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ. Όμως η αγωνιστικότητα, η επιμονή, το πάθος, η ψυχή όλων(!!!) των  κοριτσιών, αλλά και η συμπαράσταση του κόσμου  έφεραν την πλήρη ανατροπή και η Δραπετσώνα πανηγύρισε έξαλα το πρώτο χάλκινο μετάλλιο στην ιστορία της και την τρίτη θέση. 3-2 σετ το τελικό αποτέλεσμα!
Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Σαρωνικός, η πολύ καλή ομάδα της Αίγινας, η οποία νίκησε (3-2) τον Ολυμπιακό σε ένα εξίσου όμορφο και συγκλονιστικό παιχνίδι! Συγχαρητήρια!