Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ο κάδος «απολυμάνθηκε»!



Πριν από μήνες, ένα τεράστιο αυτοκόλλητο με φωτεινά χρώματα εμφανιζόταν, αραιά και που, σε κάδους κι έγραφε:  ο κάδος «απολυμάνθηκε»! Σήμερα, με δελτίο τύπου και πολλές κοινοποιήσεις στο διαδίκτυο, μαθαίνουμε ότι ξεκίνησε πρόγραμμα πλυσίματος των κάδων.   
Πρόγραμμα (;) ...«Ξεκίνησε το πρόγραμμα πλυσίματος των κάδων απορριμμάτων με πρώτους σταθμούς τη Δραπετσώνα και την Αμφιάλη (που αλλού άλλωστε! Υπάρχουν άλλες γειτονιές;). 
Και στη συνέχεια, υπάρχει και δέσμευση. "Στόχος είναι η καθιέρωση του προγράμματος πλυσίματος κάδων με προγραμματισμό κάθε κάδος να πλένεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα». 
Δηλαδή ένα μεγάλο αυτοκόλλητο τότε, ένα δελτίο τύπου τώρα, για το αυτονόητο: την υποχρέωση του δήμου, του όποιου δήμου, να προσφέρει καλές υπηρεσίες καθαριότητας στους δημότες! Υπηρεσίες για τις οποίες κάθε ιδιοκτήτης κατοικίας πληρώνει τέλη, υπηρεσίες που τελικά παρουσιάζονται στον τύπο ως κάτι το διαφορετικό ή ως πρωτοπορία, λες και γίνεται κάποια χάρη! Έλεος…

...
Πραγματικά η εξουσία, όλο αυτό το concept που περιβάλλει τις περιστρεφόμενες αναπαυτικές πολυθρόνες, έχει συγκεκριμένες σταθερές οι οποίες δεν ξεπερνιούνται ή θέλουν χρόνο για να ξεπεραστούν! Διαφήμιση, προβολή, φωτογραφίες, εντυπώσεις ...παλαιοκομματισμός! 
Αυτή είναι μια παράλογη λογική, η λογική μιας "πολιτικής", η οποία ακόμα και σήμερα αντέχει! Πολιτική, η οποία αντί να στοχεύει στην ουσία που λέει, διαθέτω χρόνο και ανασκουμπώνω τα μανίκια, σχεδιάζω, δουλεύω, αποτυγχάνω, επιτυγχάνω, τσαλακώνομαι, παρουσιάζω έργο, σπαταλάει χρόνο για να προβάλλει την υποχρέωση, το αυτονόητο, για να «ενημερώσει» για τις "επιτυχίες". Δηλαδή η πολιτική της εικόνας και όχι η πολιτική της δράσης... και αυτό δεν είναι καλός οιωνός! Γιατί επιβεβαιώνει το διαχρονικό «Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν»!