Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Δημοτικό Συμβούλιο για την "Ανάπλαση"



Μετά  την κινητικότητα των τελευταίων ημερών(ανακοινώσεις, σχόλια, παρεμβάσεις) και τη μεγάλη σύσκεψη που ανακοινώθηκε από τους μαζικούς φορείς του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, οι οποίοι συμμετέχουν στο "Συντονιστικό αγώνα μαζικών φορέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας", (εδώ) η δημοτική αρχή όρισε τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κερατσινίου, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση θα παρουσιαστούν, έτσι περιγράφεται το θέμα στην ημερήσια διάταξη, «οι θέσεις της διοίκησης για την ανάπλαση των 640 στρεμμάτων της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας»!
Σίγουρα δεν φτάνει μόνο αυτό! Στη συνεδρίαση αυτή πρέπει να παρθούν αποφάσεις και να ψηφιστεί πρόγραμμα πρωτοβουλιών και δράσης. Το θέμα πρέπει να ανοίξει προς όλους (περιφέρεια, υπουργεία, ιδιοκτήτες)!
 Στην προηγούμενη συνεδρίαση (25-11-2014) δεν υπήρχε συγκεκριμένη γραπτή εισήγηση και στο τέλος δεν υπήρξε καμία απόφαση, η οποία θα οριοθετούσε το θέμα και θα δέσμευε για τις επόμενες κινήσεις. Χάθηκε χρόνος... Η συνεδρίαση δεν κατέληξε ούτε σε πλαίσιο αρχών, ομόφωνα ψηφισμένο, το οποίο θα έδειχνε την κατεύθυνση! Όμως το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει, όχι για να διαπιστώνει, αλλά για να παίρνει αποφάσεις τις οποίες οφείλει να υλοποιεί η δημοτική αρχή.   
Επιπλέον, η ιστορία της ανάπλασης της βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας, μια ιστορία χαμένων ευκαιριών και καθυστερήσεων πρέπει να ενώνει! Έχει μεγάλη σημασία να κατατεθούν σοβαρά κοινά αιτήματα και να υπάρχει από εδώ και πέρα, εάν είναι δυνατόν, ομόφωνη απόφαση, του Δημοτικού Συμβουλίου! Απόφαση η οποία θα μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι στην όποια κριτική και θα συνοδεύεται με αυστηρό χρονοδιάγραμμα κινήσεων και πρωτοβουλιών για το επόμενο διάστημα... 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
  • ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ 640 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
  • ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΜΕΑ ...