Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η ιστοσελίδα του Δήμου



Κάθε φορά, όταν με αναρτήσεις και κοινοποιήσεις προωθείται η ιστοσελίδα του δήμου, η απογοήτευση είναι η ίδια!  

Δυστυχώς, η σημερινή σελίδα του δήμου έχει κλείσει τον κύκλο της. Δεν είναι λειτουργική, η πληροφορία δεν είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού, δεν αποτελεί εργαλείο προβολής και επικοινωνίας του Δήμου, δεν είναι μηχανισμός ενημέρωσης και συμμετοχής των δημοτών στα κοινά.
Στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της άμεσης ηλεκτρονικής ενημέρωσης, όταν όλο και περισσότερα νοικοκυριά διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση, η ιστοσελίδα ενός Δήμου οφείλει να είναι το παράθυρο προς τον κόσμο ο οποίος ζει μακριά από τα γραφεία της εξουσίας.
Μια λιτή και απλή ιστοσελίδα σε πρώτη φάση, η οποία θα εστιάζει στην ουσιαστική, έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση, στη διευκόλυνση των δημοτών, στις πρωτοβουλίες του δήμου, στις θέσεις για μεγάλα θέματα, στην αμφίδρομη επικοινωνία και συμμετοχή του δημότη, θα βοηθήσει οι πολίτες να εισπράξουν το άλλο πρόσωπο του δήμου και στους διοικούντες με λίγα χρήματα να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή…
Για να είναι λειτουργική μια ιστοσελίδα, δεν είναι ανάγκη να έχει ατελείωτους συνδέσμους χωρίς περιεχόμενο και παράθυρα να ανοιγοκλείνουν. Δεν χρειάζεται να προβάλλει ασήμαντα θέματα που δεν δίνουν λύσεις στην καθημερινότητα του πολίτη. 
Η δημοτική ιστοσελίδα οφείλει να εστιάζει στην ενημέρωση των δημοτών, στην οργάνωση του δήμου, στην επαφή με τις δημοτικές κοινότητες, στη διαφάνεια και ενημέρωση για τις αποφάσεις του Δήμου ή ακόμα στη διαβούλευση και συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς του δημότες.

Ο Δήμος καθυστέρησε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των Νέων Τεχνολογιών για την πληρέστερη ενημέρωση,  την πληροφόρηση, τη συμμετοχή στα κοινά των πολιτών.  
Σήμερα τα εργαλεία για να δημιουργηθεί και να συντηρηθεί μία ιστοσελίδα είναι πάρα πολλά και δωρεάν. Είναι καιρός κάποιος να δει σοβαρά και  αυτό το θέμα! 
Η ιστοσελίδα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας βρίσκεται στη διεύθυνση:  http://www.keratsini-drapetsona.gr/