Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Tο Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου



Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κερατσινίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η 5η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση εκτός των άλλων, διαχειριστικών κυρίως θεμάτων (έγκριση πρακτικών παλαιών συνεδριάσεων, παρατάσεις συμβάσεων ενοικίασης κτισμάτων, νέα(!) πίστωση για τα κούλουμα) αναμένεται να ψηφιστεί η κατανομή χρημάτων στις  σχολικές μονάδες μετά την  απόφαση της επιτροπής παιδείας, καθώς  και η επικαιροποίηση  της προηγούμενης υπ’ αριθμ. 197/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μη δεχτεί τη μεταβολή – υποβιβασμό του 10ου Δημοτικού Σχολείου που ζητείται από τη διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά.
 
Το θέμα το οποίο αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον είναι η ψήφιση του στρατηγικού σχεδίου του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την περίοδο 2015-2019.  

Το αξιοσημείωτο είναι ότι πρώτα θα ψηφιστεί το Στρατηγικό Σχέδιο και μετά θα τεθεί σε διαβούλευση, σύμφωνα με την 1η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου (στην επιτροπή συμμετέχουν οι αντιδήμαρχοι). 
Πιθανόν να προβλέπονται με αυτό τον τρόπο οι διαδικασίες, αλλά όταν η συμμετοχή των πολιτών είναι το ζητούμενο, κάπως διαφορετικά θα έπρεπε να γίνουν τα βήματα. Συλλογικότητες και πολίτες καταθέτουν προτάσεις, γίνεται συζήτηση, συνεδριάζει η επιτροπή διαβούλευσης και μετά ακολουθεί η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. 
Πάντως, σύμφωνα με την εισήγηση  το Στρατηγικό Σχέδιο, μετά την ψήφιση του από το Δημοτικό Συμβούλιο θα παρουσιαστεί στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, μετά θα ενημερωθεί η τοπική κοινωνία μέσω της ιστοσελίδας, με ημερίδα κ.λπ. και μετά την ενημέρωση, εάν υπάρξουν διαφορετικές προτάσεις και εφόσον το κρίνει απαραίτητο η εκτελεστική επιτροπή  θα υπάρξει αναθεώρηση σημείων του στρατηγικού σχεδίου. 
Αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και το μεθεπόμενο στάδιο (δείκτες αξιολόγησης). Σύμφωνα με τους "ειδικούς", και τα δύο κείμενα αναμένεται να κατατεθούν προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο μετά από διαβούλευση!
Ολόκληρο το σχέδιο ανέβηκε στην ιστοσελίδα του δήμου και βρίσκεται εδώ 


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
  • ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩΘΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013 ΚΑΙ 2014: 54η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 19-12-2013, 6η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 17-2-2014, 6Αη ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 22-2-2014, 7η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 18-2-2014, 7Αη ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 19-2-2014, 7Βη ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 21-2-2014
  • ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 2015-2019
  • ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ 167.243,04€ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΗΣ Α΄ΔΟΣΗΣ 2015 ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Α΄/ΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
  • ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
  • ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2015)
  • ΕΓΚΡΙΣΗ 1ου Α.Π.Ε.-ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  • ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΥ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΤΟΥΣ 2015
  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ, ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΒΥΡΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑΪΦΙΡΙΟΥ,  ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Κ.Ε.Π.
  • ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΝΠΔΔ «ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ» ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ