Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Δημοσκόπηση της Public Issue για την ΑΥΓΗ

Δυναμική μεγάλης εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, με κατάκτηση ακόμη και της αυτοδυναμίας, δείχνει η δημοσκόπηση της Public Issue για την "Αυγή". 
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 38% έναντι 30% της Ν.Δ. και εξασφαλίζει οριακή αυτοδυναμία με 151 έδρες στη νέα Βουλή έναντι 80 εδρών της Δεξιάς του Σαμαρά. Ενδεικτική του ισχυρού κοινωνικού ρεύματος που αξιώνει πολιτική αλλαγή στη χώρα είναι και η παράσταση νίκης, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται συντριπτικά της Ν.Δ. με 66% έναντι μόλις 22%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και το κατώτερο δυνατό ενδεχόμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ υψηλότερο του καλύτερου δυνατού της Ν.Δ. 
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι όσο πλησιάζουμε προς την εκλογική αναμέτρηση η αύξηση της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ είναι τριπλάσια της αντίστοιχης της Ν.Δ. Στοιχείο που δείχνει ότι ο Σαμαράς αδυνατεί να εγκλωβίσει τους πολίτες στις μνημονιακές του δεσμεύσεις και στοχεύει μόνο σε μια διαχειρίσιμη ήττα, ώστε να παίξει ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις της Δεξιάς. πηγή

 
Τεράστιες είναι οι αποκλίσεις που παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας «Αυγή» με τις υπόλοιπες δημοσκόπησεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο .

Δημοσκόπηση της Alco
Στον αντίποδα σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Πoντίκι», η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαμορφώνεται στο 3,2%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει το 31,2% και η Νέα Δημοκρατία το 28%.
Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 4,5%, τέταρη η Χρυσή Αυγή με 4,2%, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 4% και το ΚΚΕ με 3,7%.
Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου συγκεντρώνει 2,4% και οι ΑΝΕΛ 2,2%. πηγή