Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Συζήτηση "για τη δική μας ανάπλαση".


Μετά την προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας, την κινητοποίηση που οργάνωσε το συντονιστικό των φορέων και την αποτυχημένη συζήτηση (χωρίς αποτέλεσμα) στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα μέλη τα οποία συμμετέχουν στην "Πρωτοβουλία της δικής μας Ανάπλασης" έχουν συνέλευση για να επανεκτιμήσουν την κατάσταση και να σχεδιάσουν τις νέες πρωτοβουλίες. Για το λόγο αυτό με ανακοίνωση καλούν φίλους και όσους ενδιαφέρονται να παραβρεθούν. 
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει "παγωμάρα" για το θέμα μετά την άκαρπη συζήτηση και τη θέση που διατυπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο από τη διοίκηση ότι θα έρθει σε άλλη συνεδρίαση η πρόταση (εδώ) με τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για την περιοχή. 
Πολλοί συνδημότες είχαν εναποθέσει ελπίδες στις πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάμβανε η διοίκηση του δήμου. Το θέμα ήταν σημαία του "άλλου δρόμου" στη μέχρι τώρα ύπαρξη του, η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής έγινε συμβολικά στο χώρο του πρώην εργοστασίου λιπασμάτων και "προσγειώθηκαν" ανωμάλως μετά την καθυστέρηση και το πρόσκαιρο, ελπίζουμε,  "ναι μεν αλλά"! 
Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί χρόνος! Αναμένοντας την απόφαση για την προσφυγή, ο δήμος πρέπει να μπει μπροστά και να επισπεύσει τις ενέργειες του στο χώρο της ανάπλασης και βεβαίως να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις το θέμα να συζητηθεί στην πόλη και εκτός πόλης, ώστε εκτός των άλλων να αναπτυχθεί  κίνημα διεκδίκησης! Πρωτοβουλίες οι οποίες υπηρετούν αυτούς τους στόχους μπορεί να είναι: ομιλίες στις γειτονιές, ενημερωτικό έντυπο προς τους δημότες, το οποίο θα ενημερώνει για ό,τι συμβαίνει, για τις ανησυχίες, για τα σχέδια, ο δήμος έχει την οικονομική  δυνατότητα, συναντήσεις, με την περιφερειάρχη ώστε να πάρει ξεκάθαρη θέση, με τους βουλευτές, με φορείς εκτός περιοχής, με γειτονικούς δήμους κ.λπ. 
Η "Πρωτοβουλία για τη Δικής μας Ανάπλασης" εκτός από άλλες πρωτοβουλίες της μπορεί να στοχεύσει και προς αυτή την κατεύθυνση, πιέζοντας επιπλέον τη δημοτική αρχή να τρέξει...

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, προς τα μέλη και τους φίλους της "Πρωτοβουλίας της Δικής μας Ανάπλασης" αναφέρει:  "Όσοι ενδιαφέρονται επί της ουσίας για το πως θα αντιμετωπίσουμε την προέλαση των εταιρειών συμφερόντων Μελισσανίδη στην περιοχή της Ανάπλασης Δραπετσώνας, καλούνται σε συνέλευση. 
Η συνέλευση αυτή θα διεξαχθεί στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας (Αγωνιστών Πολυτεχνείου και Γ.Καραϊσκάκη) την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 Δεκεμβρίου, στις 6.30μ.μ. 
Μετά την διαδήλωση που οργάνωσε το Συντονιστικό (16/11), διαδήλωση που διαμόρφωσε μια καλή μαγιά για τις επόμενες σκληρές μάχες μας και μετά το δημοτικό συμβούλιο (25/11) με αποκλειστικό θέμα την Ανάπλαση, όπου πολλά λέχθηκαν, αλλά όλα παρέμειναν στα ίδια, καλούμαστε να συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για το μείζων αυτό θέμα της περιοχής μας, για το θέμα που έχει να κάνει με την ποιότητα της ζωής μας και με το μέλλον του χώρου αυτού.
 Να συζητήσουμε το "Τι και με ποιους", το "τι και πότε", το "τι και προς ποια κατεύθυνση". Καλούμαστε λοιπόν, για να πούμε τα δικά μας σχέδια και τις σκέψεις μας για ένα θέμα που αν το αφήσουμε στην κυβέρνηση και στους αντικοινωνικούς επιχειρηματίες, μαύρο φίδι θα μας φάει. Όσοι διαβάσουν αυτήν την ανακοίνωση, ας μεταφέρουν την πληροφορία και σε εκείνους που ενδιαφέρονται για την συμμετοχή τους στον αγώνα αυτόν. 
Πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας, Τετάρτη 17/12, στις 18.30, συζήτηση για τη δική μας ανάπλαση.