Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 θα γίνουν δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
 Στις 19:00 μ.μ. συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Κερατσινίου, (37η ΕΙΔΙΚΗ συνεδρίαση), όπου με διαδικασίες "fast track" θα γίνει η έγκριση οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2013 (!!!) του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και μισή ώρα αργότερα, στις 19:30 μ.μ. (38η ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση) θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση με κανονική ημερήσια διάταξη και ό,τι άλλο προκύψει από τα θέματα που θα μπουν από τις ερωτήσεις προ ημερησίας διάταξης. 
Στα θέματα, εκτός από το γνώριμο μενού των τροποποιήσεων του τεχνικού προγράμματος (4η τροποποίηση) και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού (11η τροποποίηση), υπάρχει και θέμα, έστω και καθυστερημένα, για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, χωρίς επιπλέον διευκρινήσεις, ποιους αφορά το θέμα! Υποθέτουμε στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες θα συμπεριληφθούν άνεργοι, άποροι, πολύτεκνοι, οικογένειες με πολύ μικρό εισόδημα, ανάπηροι και γενικότερα αναξιοπαθούντες. 
Βέβαια αναμένεται, εν ευθέτω χρόνο, η γενναία μείωση των δημοτικών τελών όλων των νοικοκυριών, μιας και έχουν μειωθεί σημαντικά τα εισοδήματα τους τα 4 τελευταία χρόνια, για να υλοποιηθεί εν μέρει η θέση «στήριξη της κοινωνίας και των δομών πρόνοιας».
Η είδηση βέβαια είναι ότι, μετά από πολλές συνεδριάσεις, δεν υπάρχουν στα θέματα προς συζήτηση, προτάσεις για έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις! Αλλαγή πολιτικής ή αδιέξοδο από την γεωμετρική αύξηση των περιστατικών πολιτών που δυσκολεύονται για τα βασικά, στην περιοχή μας;
Στη συνεδρίαση εκτός των άλλων, ίσως απασχολήσει τους δημοτικούς συμβούλους (τόσοι εκπαιδευτικοί υπάρχουν), μετά την παρέμβαση και της ΠΕΔΑ για το θέμα, η πραγματικότητα που βιώνουν χρόνια οι σχολικές καθαρίστριες (μικροί μισθοί και εργασιακή ανασφάλεια), οι οποίες πληρώνονται με μεγάλες καθυστερήσεις και φέτος τα Χριστούγεννα πιθανόν να μείνουν απλήρωτες

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
ΘΕΜΑ 1ο: 4η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014

ΘΕΜΑ 2ο: 11η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014

ΘΕΜΑ 3ο: ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΘΕΜΑ 4ο: ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ 1.280,00€

ΘΕΜΑ 5ο: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014

ΘΕΜΑ 6ο: ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΥ, ΩΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015

ΘΕΜΑ 7ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ