Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Το ΚΕΚ ...θα συνεχίσει τη λειτουργία του!



Συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, την Παρασκευή 21/11/2014, στις 7.00μ.μ. και μεταξύ των θεμάτων και μάλιστα το πιο σημαντικό ήταν ο ορισμός μελών για το νέο διοικητικό συμβουλίου και η ανάθεση καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου στο ΚΕΚ.

Η συνεδρίαση έγινε μεταξύ «γνωστών και φίλων» μιας και δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση στην ιστοσελίδα του Δήμου, στον χώρο όπου αναρτώνται οι ανακοινώσεις για τις συνεδριάσεις. Πολυτέλειες... Η ανακοίνωση της συνεδρίασης υπάρχει κάπου «κρυμμένη» στη διαύγεια, ανάμεσα σε εκατοντάδες ανακοινώσεις.
Δυστυχώς οι εξουσίες αλλάζουν, αλλά οι κακές συνήθειες μένουν. Βέβαια οι προεκλογικές διακηρύξεις μένουν για να θυμίζουν την ευθύνη, τον σεβασμό, τη "διαφορετική διαχείριση" της εξουσίας!
Επί της ουσίας η διοίκηση του δήμου, αφού για ένα μεγάλο διάστημα αμφιταλαντεύτηκε μιας και η θέση της ήταν να κλείσει το ΚΕΚ, δεν συμμετείχε ούτε στις συνεδριάσεις του συμβουλίου του το προηγούμενο διάστημα, έκανε αλλαγή πορείας 180 μοιρών και αποφάσισε να κρατήσει σε λειτουργία το ΚΕΚ, ξεχνώντας και την πολιτική θέση στελεχών που συμμετέχουν στη διοίκηση για τις δημοτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν ως ανώνυμες εταιρείες.
Στο εισηγητικό σημείωμα η διοίκηση του Δήμου αναφέρει: Προτείνουμε τη διατήρηση του Κ.Ε.Κ για τους εξής λόγους : 1. Δεν έχουμε δυνατότητα να συστήσουμε άλλη κοινωφελή επιχείρηση, πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α, η οποία φαίνεται να μακραίνει σε χρόνο. 2. Η Α.Ε μας χρειάζεται προκειμένου να διαχειριστούμε ζητήματα και να καλύψουμε ανάγκες (ανάληψη προγραμμάτων, προσλήψεις προσωπικού κλπ ) στις οποίες  αδυνατούμε να δώσουμε λύσεις, μέσω των διαδικασιών του Δήμου. 3.Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και από οικονομική άποψη, αφού οι οφειλές προς τρίτους δεν είναι τεράστιες, το δε μεγαλύτερο μέρος των οφειλών προς την Α.Ε είναι εισπράξιμο, αλλά και γιατί εκτιμούμε ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης. 
Και βέβαια για να εξασφαλιστεί η λειτουργία του ΚΕΚ και να πληρώνονται οι μισθοί, εκτός των άλλων, ανακοινώνεται ότι τα ενοίκια από ακίνητα του δήμου (δημόσια περιουσία)  θα παραμείνουν στη διαχείριση του ΚΕΚ για εύλογο χρονικό διάστημα…

Το ερώτημα είναι: δεν ήταν γνωστά όλα αυτά προεκλογικά; Δεν γνώριζαν οι διοικούντες, ενώ ζητούσαν την ψήφο των δημοτών, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να συσταθεί άμεσα κοινωφελής επιχείρηση, ότι δεν μπορούν να «διαχειριστούν ζητήματα» ή ότι η κατάσταση είναι «οικονομικά διαχειρίσιμη»; Και εάν ήταν έτσι, γιατί δεν συμμετείχαν, για να μην μεγαλώσουν τα προβλήματα, τα οποία διαπιστώνουν στην εισήγηση τους, και να αρχίσουν με καλύτερους όρους τη δική τους διαχείριση-διοίκηση του ΚεΚ;  "Άλαλα τα χείλη των ασεβών"…   

Υ.Γ. Δεν είναι κακό να λειτουργεί το ΚΕΚ με κύριο αντικείμενο την υλοποίηση προγραμμάτων άτυπης επαγγελματικής κατάρτισης (βασικός λόγος για τον οποίο ιδρύθηκε) και την αντίστοιχη προσφορά δωρεάν προγραμμάτων στους δημότες που δεν μπορούν να τα πληρώσουν στην ελεύθερη αγορά, τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο εισηγητικό είναι αυτονόητα (εξυγίανση, διαφάνεια κλπ) ...κατά τα άλλα, και κάποια "συγγνώμην" κάναμε λάθος, πού και πού, δεν βλάπτει!