Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ψήφισμα για τα ζητήματα Παιδείας

Το παρακάτω ψήφισμα είναι του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής για τα ζητήματα Παιδείας! Εδώ το δημοτικό συμβούλιο πότε θα αποδείξει το προεκλογικό: "η παιδεία είναι προτεραιότητα"; Έστω και με ένα ψήφισμα! Ακούει κανείς;

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής κατά τη συνεδρίασή του στις 12/11/2014 ενέκρινε, με μεγάλη πλειοψηφία, το παρόν ψήφισμα το οποίο απευθύνει στα Υπουργεία Παιδείας, Οικονομικών και Εσωτερικών
ΕΠΕΙΔΗ αγωνιούμε για το ΤΩΡΑ και το ΜΕΛΛΟΝ της μόρφωσης των παιδιών  ΕΠΕΙΔΗ υπερασπιζόμαστε το ΣΗΜΕΡΑ και το ΑΥΡΙΟ του Δημόσιου Σχολείου που το δικαιούνται όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά που ζουν στην χώρα μας
ΕΠΕΙΔΗ αντιστεκόμαστε στη διάλυση της Δημόσιας, Δωρεάν και Ενιαίας Εκπαίδευσης  όπως ήδη εφαρμόζεται με την υποχρηματοδότηση, τις σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών, τις καταργήσεις δομών (βλ.σχολικοί φύλακες), τις διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών, τις «καθυστερήσεις» κάλυψης αναγκών σε νευραλγικούς τομείς λειτουργίας των σχολείων (βλ.καθαρίστριες, παράλληλη στήριξη, μεταφορές μαθητών), τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων, τις καταργήσεις ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, το «Νέο» Λύκειο κ.α.
ΖΗΤΑΜΕ από το Υπουργείο Παιδείας, τη Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής  και τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Β΄Αθήνας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας:
Την ολοκληρωμένη λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου με πλήρες πρόγραμμα σε όλους τους τύπους των Δημοτικών. Το ολοήμερο σχολείο δεν καλύπτει μόνο την κοινωνική ανάγκη για τους γονείς, οφείλει να έχει και εκπαιδευτικούς στόχους, που δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς τους απαραίτητους δασκάλους γενικής παιδείας και ειδικοτήτων. Άμεσα λοιπόν πρέπει να δοθεί η διοικητική λύση που με πλήρη σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών θα εξασφαλίσει την λειτουργία των ολοήμερων σχολείων.   
Την απόσυρση των Υπουργικών Αποφάσεων για αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα κατά 10%. Με τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις «νομιμοποιήθηκε» το να λειτουργούν τμήματα σχολείων με 27, 28 έως και 30 παιδιά! Και αυτό όχι για παιδαγωγικούς λόγους αλλά για να μην γίνουν επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών, για να μην φανεί έντονα το πρόβλημα έλλειψης αιθουσών και σχολικών κτηρίων. 
Την άμεση πρόσληψη μόνιμου διδακτικού προσωπικού στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με απόλυτο σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Δεν ξεχνάμε ότι και εμείς οι ίδιο είμαστε εργαζόμενοι και αρκετοί από εμάς είμαστε άνεργοι. Δεν θέλουμε τους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας εξαθλιωμένους οικονομικά, δεν θέλουμε να τους αντιμετωπίζουν ως νούμερα σε πίνακες EXCEL γιατί τότε θα πάψουν να είναι Δάσκαλοι.  Την κατάργηση του Νόμου για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση «Νέο Λύκειο», που οδηγεί στην ενίσχυση των φροντιστηρίων και στην αύξηση της μαθητικής διαρροής. Θέλουμε ισότιμη αντιμετώπιση των παιδιών ανεξάρτητα από το εάν έχουν οι γονείς τους χρήματα για να τα στηρίξουν στην προσπάθειά τους για μόρφωση. Δεν θέλουμε να χάσει κανένα παιδί σ’ αυτή τη χώρα το δικαίωμα να μορφωθεί και να παλέψει τους στόχους του και τα όνειρά του. Είναι καταδίκη για όλους μας το να καταδικάζουμε παιδιά να «Φεύγουν» από τα σχολεία γιατί δεν μπορούν οι γονείς τους να τα στηρίξουν οικονομικά.
ΖΗΤΑΜΕ από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών 
Την άμεση αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων. Η αύξηση της χρηματοδότησης στα επίπεδα του 2009 θα δώσει την δυνατότητα στα σχολεία να λειτουργούν αξιοπρεπώς χωρίς να χρειαστεί να «ζητιανεύουν» από χορηγούς και χωρίς να αναγκαστούν οι γονείς να  τα ενισχύουν οικονομικά.
Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εκπαιδευτικών και των μαθητών για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Θα αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια χρησιμοποίησης βίας και καταστολής από τη μεριά της κυβέρνησης για να καμφθεί το εκπαιδευτικό κίνημα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής αποφάσισε ομόφωνα πανεκπαιδευτική  κινητοποίηση  στις 20/11/2014 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00 μ. μ. στα γραφεία της  Β’ βάθμιας  Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, με συμμετοχή του Συμβουλίου, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών και του συνόλου της Σχολικής Κοινότητας.
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ