Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Την Κυριακή 16/11 πορεία για την "Ανάπλαση"

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και δύο σχεδόν από την πρώτη εκδήλωση, την συναυλία στο Καστράκι, οι μαζικοί φορείς της πόλης διοργανώνουν την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, 11π.μ.  πορεία για όσα γίνονται στον χώρο της Ανάπλασης, στην παραλία της Δραπετσώνας, όπου με αποφάσεις της κυβέρνησης ξαναστήνονται βιομηχανίες και απειλείται και πάλι το περιβάλλον.

Σημείο συνάντησης και εκκίνησης της πορεία θα είναι το πρώην δημαρχείο Δραπετσώνας και τερματισμός στην περιοχή της Ανάπλασης. 

 Τα αιτήματα της πορείας είναι:
α) η δημιουργία πάρκου,
β) η ελεύθερη πρόσβαση στην ακτή,
γ) η απομάκρυνση των διυλιστηρίων και
δ) η άρνηση στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.


Η πορεία προαναγγέλθηκε με ενημερωτικό υλικό και πανό κατά τη διάρκεια της παρέλασης! 
Για το θέμα της ανάπλασης έχουν γίνει και δύο προσφυγές προς το συμβούλιο επικρατείας για τις αποφάσεις Μανιάτη για την περιοχή των Λιπασμάτων (αύξηση συντελεστή δόμησης από 0,4 σε 0,6, μετατροπή της περιοχής σε Ζώνη Ελεγχόμενης Διάταξης με πρόβλεψη Βιοτεχνικών και Βιομηχανικών λειτουργιών κ.α.). Την μία προσφυγή υπογράφουν 50 πολίτες, οι περισσότεροι συμμετέχουν στην επιτροπή πρωτοβουλία για "τη δική μας Ανάπλαση" και την άλλη τα μέλη της δημοτικής κίνησης "άλλος δρόμος" μαζί με τον δήμαρχο. Για την πορεία των  προσφυγών δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση μέχρι στιγμής!
Γενικότερα μετά την καλοκαιρινή ορμή, υπήρξε ένα διάστημα "ησυχίας" για το θέμα, τουλάχιστον σε επίπεδο ενημέρωσης για ό,τι γίνεται ή ό,τι πρόκειται να συμβεί!  Το δημοτικό συμβούλιο δεν συζήτησε ακόμη το θέμα, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι επόμενες πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για το θέμα οι οποίες είχαν προ αναγγελθεί στη συναυλία στο Καστράκι!