Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ακριβό μου, δημοτικό Κολυμβητήριο...




Μειωμένες αλλά "τσουχτερές" τιμές στο κολυμβητήριο!

Το Δημοτικό συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία, με την ψήφο 22 δημοτικών συμβούλων του «άλλου δρόμου» τις νέες τιμές για τη χρήση του κολυμβητηρίου από τους δημότες. 
Οι νέες τιμές είναι μειωμένες σε σχέση με τον προηγούμενο κατάλογο αλλά παραμένουν υψηλές για ένα δημοτικό κολυμβητήριο μιας εργατικής περιοχής.

Σε περίοδο κρίσης με την κοινωνία διπλωμένη στα δύο είναι σκληρό το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίζει για το κολυμβητήριο συνδρομή 25 ευρώ για τους ενήλικες δημότες (μία ώρα την ημέρα), 20 ευρώ για τα παιδιά και 10 ευρώ εγγραφή, 15 ευρώ για ανέργους, αλλά  ...15 ευρώ για τους εργαζόμενους του δήμου. Στον κατάλογο υπάρχει και εναλλακτική πρόταση, "light συνδρομή", 3 φορές την εβδομάδα με 15 ευρώ για ενήλικες, δηλαδή 5 ευρώ η είσοδος!
Δεν μπορεί, ενώ υπάρχει διατυπωμένη η θέση για δωρεάν αθλητικά προγράμματα για όλους (μαζικός αθλητισμός), να μην υπάρχει στην απόφαση έστω ως ιδέα μια τέτοια πρόβλεψη. Πόσα κέρδη θα έχανε το κολυμβητήριο εάν υπήρχαν κάποιες ώρες δωρεάν για όλους το Σαββατοκύριακο;
Ακόμα δεν είναι λογικό να υπάρχει συνδρομή για ανέργους, Αμεα, σπουδαστές, φοιτητές, πολύτεκνους και στρατιώτες δημότες. Η μειωμένη τιμή γι΄αυτές τις κατηγορίες δεν είναι η κοινωνική πολιτική!
Και βέβαια είναι ανεξήγητο  να υπάρχει ποσό εγγραφής! Ποια είναι η λογική της εγγραφής και γιατί πρέπει να πληρωθεί, τι προσφέρει; Εγγραφή έχουν τα ιδιωτικά γυμναστήρια και τα αθλητικά σωματεία τα οποία παρέχουν φόρμες και υλικά στους αθλητές, έχουν μετακινήσεις για αγώνες. 

Είναι γνωστό ότι οι δυσκολίες και το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του κολυμβητηρίου είναι μεγάλο, όμως η όλη τιμολογιακή πολιτική θα έπρεπε να πλησιάζει την  προεκλογική δέσμευση για δωρεάν κοινωνικές παροχές. 
Γιατί σύμφωνα με τα προεκλογικά, όλοι συμφωνούν ότι είναι δικαίωμα όλων των πολιτών να έχουν πρόσβαση στις αθλητικές υποδομές και είναι υποχρέωση του δήμου να παράσχει τις διευκολύνσεις που απαιτούνται ώστε οι αθλητικές υποδομές να είναι διαθέσιμες για όλους!

Αναλυτικά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας αποφάσισε τις κάτωθι τιμές για μηνιαία συνδρομή για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Κερατσινίου: