Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Καλές ειδήσεις για την Ανάπλαση!

 Ανάπλαση 660 στρεμμάτων σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα
 
Σε 30 ημέρες θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της διερεύνησης δυνατοτήτων ανάπλασης του χώρου και της ανατροπής των σχεδίων επαναβιομηχανοποίησης της περιοχής από την επιτροπή, που συγκρότησε η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και ο δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας. 
Με σκοπό τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπλασης των 660 στρεμμάτων της πρώην Λιμενοβιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου συγκροτήθηκε μεικτή επιτροπή από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και τον δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν σε 30 ημέρες. 
Η επιτροπή συγκροτήθηκε μετά από κοινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου.

Έργο της επιτροπής είναι η καταγραφή των επιπτώσεων από την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κερατσινίου- Δραπετσώνας και η διερεύνηση όλων των ενεργειών, που πρέπει να γίνουν για την ανάπλαση του χώρου και την ανατροπή των σχεδίων επαναβιομηχανοποίησης της περιοχής. 
Η επιτροπή, στην οποία μετέχουν ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος καθώς και εξειδικευμένα στελέχη της Π.Ε. Πειραιά και του Δήμου, θα έχει ολοκληρώσει το έργο της το αργότερο μέσα σε 30 ημέρες. 
Ο Γιώργος Γαβρίλης δήλωσε τα εξής: «Όπως έχουμε πει, κατ’ επανάληψη, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, όπως τροποποιήθηκε, σε συνδυασμό με το τελικό κείμενο του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, όπως έφτασε στην Βουλή, διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για να γίνουν τα 660 στρέμματα της Λιμενοβιομηχανικής περιοχής Δραπετσώνας- Κερατσινίου «χαβούζα» αποβλήτων ή και να «φυτευτούν» βιομηχανικές χρήσεις, καταστροφικές για το περιβάλλον και δημιουργίας μερικών δεκάδων θέσεων εργασίας». 
Αυτά τα σχέδια δεν θα γίνουν αποδεκτά. Επειδή οι επιπτώσεις είναι προφανείς θα εντοπιστούν οι ενέργειες, που πρέπει να γίνουν για να ανατραπούν ενώ παράλληλα θα εξεταστούν όλες οι προτάσεις για μια βιώσιμη ανάπλαση του χώρου, που θα εξασφαλίζει πρόσβαση των πόλεων στην θάλασσα, περιβαλλοντική αναβάθμιση και τις βάσεις ουσιαστικής ανάπτυξης». πηγή