Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ελλείψεις εκπαιδευτικών στα Σχολεία του Πειραιά!


Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη των μαθημάτων και τα κενά στα σχολεία του Πειραιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του αιρετού, Κουτσώνη Βύρωνα   παραμένουν πάρα πολλά. Ειδικά τα σχολεία κλασικού τύπου έχουν τα περισσότερα προβλήματα με τις ελλείψεις και τα περισσότερα κενά. 
Σήμερα τα κενά εκπαιδευτικών στα δημοτικά σχολεία σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, Ειδικής Αγωγής σε τμήματα ένταξης και παράλληλη στήριξη ακόμα και με τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών είναι μεγάλα!
Χωρίς Γερμανικά… 
Μόνο στον Πειραιά τα κενά στην ειδικότητα ΠΕ 07 Γερμανικών είναι 17,  όλα τακτικού προϋπολογισμού και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη!!!Κανείς δεν ξέρει αν φέτος τα παιδιά θα κάνουν Γερμανικά στο σχολείο τους!!! 
Χωρίς Γυμναστές… 
Ακόμη, ενώ έχουμε στον Πειραιά υπάρχουν τουλάχιστον 13 κενά ΠΕ11 Γυμναστών τα σχολεία καλούνται να κάνουν το πρόγραμμα για την ¨Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού!!!  
Χωρίς παράλληλη στήριξη… Αν και έχουν ζητηθεί παράλληλες στηρίξεις για αρκετά παιδιά σε σχολεία του Πειραιά, ελάχιστες έχουν μέχρι τώρα σταλεί. Η λογική που βάζει το καινούριο νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή ή παράλληλη στήριξη ή τμήμα ένταξης, στερεί μορφωτικά δικαιώματα μαθητών, καθώς οι παράλληλες στηρίξεις και τα τμήματα ένταξης απευθύνονται σε διαφορετικές περιπτώσεις μαθητών.
 Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και τη διόγκωση του προβλήματος της ταξικής ανισότητας στην εκπαίδευση, ειδικά στις περιοχές του Πειραιά με τα τόσα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα!!!  

 Σίγουρα δεν φτάνουν οι προεκλογικές δηλώσεις ότι η παιδεία θα είναι πρώτη προτεραιότητα, χρειάζονται και έργα! 
Ακούει κανείς;