Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Eλεύθερη είσοδος σε μουσεία και μνημεία

Κάθε χρόνο, ένα Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη μνημεία και μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και ιστορικοί τόποι ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό σε ολόκληρη την Ευρώπη.
 Συναυλίες, γιορτές, εκθέσεις, εκπαιδευτικές δράσεις, δημιουργικά εργαστήρια και παραστάσεις με αφετηρία ένα θέμα, φέρνουν τους επισκέπτες σε επαφή με την πολιτιστική τους κληρονομιά, με τρόπους πιο άμεσους, ευχάριστους και διασκεδαστικούς.
Στα “Πρόσωπα του Χρόνου” είναι αφιερωμένες φέτος οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας το Σάββατο και την Κυριακή.
Το ραντεβού περιλαμβάνει συνήθως σημεία που δεν βρίσκονται στους πρώτους προορισμούς των πολιτιστικών διαδρομών και οι εκδηλώσεις προτείνουν να τους προσεγγίσουμε κάτω από μια άλλη οπτική.
Η Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό των ΕΗΠΚ από το 1994.
Η εικοσαετία θα κλείσει γιορτάζοντας τα Πρόσωπα του Χρόνου σε πάνω από 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε ολόκληρη την επικράτεια. Το ραντεβού δίνεται σε «σημεία» που συνήθως δεν βρίσκονται στους πρώτους προορισμούς των πολιτιστικών διαδρομών ή που οι σχετικές εκδηλώσεις μας προτείνουν να τους προσεγγίσουμε κάτω από μια άλλη οπτική.
Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού (27-28 Σεπτεμβρίου) η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία είναι ελεύθερη.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων 2014