Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Κάτι κινείται…


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δραπετσώνας «ΤΕΡΨΗΧΩΡΟΣ» παίρνει το παιχνίδι στα χέρια τους και καλεί τους μαζικούς φορείς της πόλης σε συνάντηση, ώστε να συντονίσουν τη δράση τους απέναντι στην νέα υποβάθμιση της περιοχής και τη θυσία της παραλιακής ζώνης Δραπετσώνας στο βωμό του κέρδους και των επιχειρηματικών συμφερόντων. 
Η συνάντηση των φορέων θα γίνει στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας στις  8/9/2014 στις 7.30 μ.μ. και για τον συντονισμό της δράσης θα δημιουργηθεί συντονιστικό όργανο.

Επιπλέον ο Σύλλογος διοργανώνει συναυλία διαμαρτυρίας το ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 8μμ. ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ για την νέα υποβάθμιση της ζωής και του περιβάλλοντος στην περιοχή μας.

Η ανακοίνωση αναφέρει: Με βάση το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας/Αττικής (ΡΣΑ) παραδίνονται «φιλέτα» γης, όπως η περιοχή των πρώην Λιπασμάτων Κερατσινίου-Δραπετσώνας και όλη η περιοχή της Λιμενικής Ζώνης, σε ιδιωτικά  επιχειρηματικά συμφέροντα, με σκοπό το κέρδος, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα έχουν στη ζωή και την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ειδικότερα ο  επαναχαρακτηρισμός της  περιοχής αυτής ως «Λιμενοβιομηχανική» ζώνης με χρήσεις βιομηχανίας, βιοτεχνίας, υπηρεσιών κλπ, ξαναφέρνει στο νου μας, παλιότερες μαύρες  εποχές,  όπου η λειτουργία  των ρυπογόνων και καρκινογόνων εργοστασίων, σκόρπιζε το θάνατο στους κατοίκους . 
Διεκδικούμε την κατάργηση, όλων των φωτογραφικών ρυθμίσεων και νομοθετημάτων που έχουν ψηφιστεί, ώστε να διευκολύνουν τη λειτουργία βιομηχανιών και ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ στην περιοχή μας κάνοντας την νέα χαβούζα. 
Ζητάμε να σταματήσει τώρα  η δημιουργία  χώρων για ανάμιξη, συσκευασία  λιπαντικών πετρελαίου, παραλαβής , αποθήκευσης και διακίνησης καύσιμων και το εργοστάσιο επεξεργασίας υγρών πετρελαιοειδών & υγρών απόβλητων πλοίων.
 Παλεύουμε για ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
 Παλεύουμε για ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ.
Παλεύουμε για ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ  «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ». ΤΕΡΨΗΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ