Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ένας χρόνος χωρίς τον Παύλο Φύσσα: Διήμερο μνήμης



 Η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα διοργανώνουν, μέσω της πρωτοβουλίας κοινωνικών δράσεων «Δεν Ξεχνάμε», πανελλαδικό διήμερο κάλεσμα μνήμης στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του «Killah P» στο Κερατσίνι.
Χορηγός επικοινωνίας: ERT Open.


17-18 Σεπτεμβρίου 2013: Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η ERT Open, μέσω του ειδησεογραφικού περιεχομένου της στο ertopen.com και των social media της @ErtSocial, από τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, είπε την αλήθεια, όταν τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Συνέβαλε τα μέγιστα για να αποκαλυφθεί η συμμορία της Χρυσής Αυγής που εκείνη την περίοδο είχε αρχίσει να προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, αλλά και η ανοχή της αστυνομίας στη δολοφονία. 
Η πρωτοβουλία «Δεν Ξεχνάμε» δημιουργήθηκε στη μνήμη του Παύλου ώστε να συνεχιστούν οι δράσεις αλληλεγγύης και να διαφυλαχτεί το έργο του. Για να ανακοινώσει την ιδρυτική της διακύρηξη και το επίσημο πρόγραμμα του διημέρου μνήμης για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έχει προγραμματίσει Συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στις 12μμ στον τρίτο όροφο της ΕΣΗΕΑ, στην οποία καλεί τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. 
Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου δολοφονίας στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο Παύλος από τους ναζί, στην Π. Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στις 3μμ και στη συνέχεια, στις 4μμ, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη «δράση δρόμου» της πρωτοβουλίας, με συμμετοχή του κόσμου και ξεχωριστό χαρακτήρα λόγω της ημέρας. Στις 6μμ θα ξεκινήσει η κεντρική διαδήλωση. 
Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στις 5μμ, στην πλατεία Συντάγματος, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συναυλία μνήμης, με συμμετοχές σημαντικών καλλιτεχνών από πολλά είδη μουσικής.

 Ποιοι καλλιτέχνες θα συμμετέχουν
Killah P (E-13/ΝΤΟΠΑΖ 18120)
Άλλος κόσμος
Γιοκαρίνης Γιάννης
Γραμμένος Σπύρος
Ζιώγαλας Νίκος
Κακό Συναπάντημα
Λορίδης Περικλής & Εραστές του Ονείρου
Μίχος Αλέξανδρος
Νικολάου Γιάννης & Λαθρεπιβάτες
Ναουσανάκης Πέτρος
Πουλικάκος Δημήτρης
Ρίζος Απόστολος
Σπυριδούλα
Στόκας Μπάμπης
Σαγρής Τάσος (ποίηση)
Υπόγεια Ρεύματα
Χαρούλης Γιάννης
12 microcuts
circassian
eden demise
Furor
Human
Magic de Spell
mr Highway band
One leg mary
Panx Romana
Rat race
Rita Moss
Semen of the sun
The last Drive
Vlastur full band
Loyal t & bboys (tribute appearance)



πηγή